Σκασμένα χέρια: 5+1 tips περιποίησης

σκασμένα χέρια περιποίηση

Τα σκασμένα χέρια είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Παρά το γεγονός ότι δεν αποτελούν κάποια επικίνδυνη πάθηση, είναι ιδιαίτερα ενοχλητική. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα σκασμένα χέρια προκαλούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες. Το συχνό πλύσιμο των χεριών, η έκθεση σε χημικά προϊόντα ή δυνατά καθαριστικά και ορισμένες ιατρικές καταστάσεις μπορούν να ξηράνουν την επιδερμίδα των χεριών.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσετε τα χέρια σας ενυδατωμένα, άσχετα από το ποια είναι η αιτία. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε κάποιους φυσικούς τρόπους ανακούφισης.

  1. Ενυδάτωση

Εφαρμόστε μια καλή ενυδατική κρέμα χεριών ή μια λοσιόν αρκετές φορές τη μέρα. Η κρέμα ή η λοσιόν αποκαθιστούν την ενυδάτωση και τη «σφραγίζουν» στην επιδερμίδα.

σκασμένα χέρια

  1. Φορέστε γάντια

Αν τα χέρια σας έρχονται συχνά σε επαφή με νερό, όπως για παράδειγμα αν πλένετε συχνά τα πιάτα, σκεφτείτε να φορέσετε ένα ζευγάρι γάντια. Τα γάντια βοηθούν στην πρόληψη της απομάκρυνσης των φυσικών ελαίων του οργανισμού της επιδερμίδας από το νερό.

  1. Δοκιμάστε ολονύχτιες θεραπείες (ακούγεται σαν εκκλησία, να το αλλάξω;; )

Αν θέλετε να έχετε άμεσα αποτελέσματα, δοκιμάστε να κάνετε κάποια θεραπεία, λίγο πριν πέσετε για ύπνο, που τα χέρια σας δε θα είναι απασχολημένα με κάποιου είδους δραστηριότητα. Απλώστε λίγη κεραλοιφή στα χέρια σας, φορέστε γάντια και ξαπλώστε για ύπνο. Η κεραλοιφή θα κάνει δουλειά κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να έρχονται σε επαφή τα χέρια με άλλα αντικείμενα.

σκασμένα χέρια

  1. Απλώστε αλόη

H αλόη είναι ένα κοινό συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης, εξαιτίας της αντιβιοτικής και αντιφλεγμονώδους της δράσης. Αποτελεί ένα προϊόν που είναι ευρέως διαδεδομένο στην αγορά και εφαρμόζεται στην επιδερμίδα ως ένα φυσικό και ασφαλές προϊόν.

  1. Αποφύγετε το σαπούνι

Τα χημικά συστατικά που βρίσκονται συνήθως ξηραίνουν τα χέρια. Αποφύγετε να πλένετε σε υπερβολικό βαθμό τα χέρια σας.

  1. Μειώστε το άγχος

Όσοι υποφέρετε από έκζεμα, το άγχος μπορεί να σας προκαλέσει ερεθισμό. Η μείωση του άγχους βοηθά όσους έχουν έκζεμα να αποφύγουν να εμφανίσουν ξηροδερμία στα χέρια και σε άλλες περιοχές του σώματος.

Διαβάστε ακόμη:

DIY: Σπιτική μάσκα μαλλιών για ταλαιπωρημένα μαλλιά

Γυναικεία πόδια: 3+1 tips περιποίησης για σέξυ αποτελέσματα