Διακοπές με μωρό: Τι θα πρέπει να προσέξετε

διακοπές με μωρό

Ο γιατρός σας είπε ότι μπορείτε να ταξιδέψετε με το μωρό σας και να πάτε διακοπές μαζί. Το μωρό σας θα ενθουσιαστεί που θα έχει ένα νέο μέρος για να εξερευνήσει, ενώ θα περάσει χρόνο με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Οι διακοπές μπορούν να κάνουν θαύματα στην ανάπτυξη του μωρού σας και να δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μια ζωή. Ωστόσο, οι διακοπές με μωρό απαιτούν καλή οργάνωση και προετοιμασία. Τι θα πρέπει να προσέξετε στις διακοπές σας;

  1. Επιλέξτε περιοχή φιλική για το μωρό σας

Οι εξωτικοί προορισμοί, ή οι προορισμοί στο εξωτερικό μπορεί να φαίνονται δελεαστικοί, όμως θα πρέπει να υπολογίζετε ότι θα ταξιδεύετε, ή θα περπατάτε σε μια νέα πόλη πολλές ώρες και το μωρό σας μπορεί να εξαντληθεί. Στα περισσότερα μωρά αρέσει η θάλασσα. Ένας θαλάσσιος προορισμός είναι μια καλύτερη επιλογή για αυτά. Η άμμος και τα μικρά κυματάκια για τσαλαβούτημα θα του προσφέρουν διασκέδαση για ώρες.

διακοπές με μωρό

  1. Ταξίδι με μωρό

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε είτε με αεροπλάνο, είτε με αυτοκίνητο ή πλοίο, θα πρέπει να εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα εφόδια. Φροντίστε να έχετε πάνω σας μια αλλαξιά ρούχα, υγρά μαντηλάκια, τα αγαπημένα του παιχνίδια και μια κουβέρτα, καθώς και κάποια σνακ. Αν θηλάζετε, φροντίστε να έχετε μαζί σας έναν χώρο αποθήκευσης για να έχετε γάλα ή να μπορέσετε να έχετε το θήλαστρο μαζί σας σε περίπτωση που χρειαστεί. Σε περίπτωση που ταξιδεύετε με αυτοκίνητο ή πλοίο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα άνετο και ασφαλές καθισματάκι για το μωρό σας και ένα άνετο καρότσι. Στο thebabycity.gr θα βρείτε αυτά που ανταποκρίνονται ακριβώς στις ανάγκες του μωρού σας, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

διακοπές με μωρό

  1. Μείνετε ασφαλείς

Πριν φύγετε για διακοπές με το μωρό, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε μαζί σας τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τους γιατρούς σας, ή τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Να έχετε ένα μικρό φαρμακείο μαζί σας σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αδιαθεσία, ένα τσίμπημα από κάποιο έντομο, ή ακόμη και κάποιος τραυματισμός.

διακοπές με μωρό

  1. Αντιηλιακή προστασία για μωρά

Τα μωρά έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα. Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται να τους βάζετε αρκετό αντιηλιακό και να επαναλαμβάνετε τη χρήση για αρκετά χρονικά διαστήματα. Ιδανικά, εφαρμόστε τους αντιηλιακό 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Προμηθευτείτε με ένα αντιηλιακό για μωρά. Επιλέξτε υψηλό δείκτη αντιηλιακής προστασίας. Για τα μωρά κάτω τον 6 μηνών αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας καπέλα και γυαλιά ηλίου, για να ενισχύσετε την προστασία τους.

διακοπές με μωρό

Μη σας αγχώνει το πώς θα περάσετε στις διακοπές. Αν οργανωθείτε καλά από την αρχή, θα περάσετε φανταστικά. Φροντίστε μόνο να τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο για να έχετε ένα αρχείο αναμνήσεων.

Διαβάστε ακόμη:

4+1 δραστηριότητες για διακοπές δίπλα στη θάλασσα με τα παιδιά

Είστε λεχώνα; 5+1 tips να το περάσετε ανώδυνα