Μεσοθεραπεία προσώπου από € 50!

Η κατεξοχήν μέθοδος που προσφέρει θρέψη και ενυδάτωση στο αφυδατωμένο δέρμα διατίθεται σε διάφορες εκδοχές στο ιατρείο. Ποια να προτιμήσουμε;

Αν η όψη σας είναι κουρασμένη, το δέρμα εμφανίζει ξηρότητα και χρειάζεται επιπλέον περιποίηση και φροντίδα, μια λύση που επανορθώνει την εικόνα του είναι η μεσοθεραπεία. Όπως εξηγεί η Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος στην Cosmetic Derma Medicine, «η συγκεκριμένη μέθοδος γίνεται κυρίως με μικρές ενέσεις ή με ένα ρόλερ (μικρό ρολό που φέρει ακίδες) με σκοπό να εισάγουμε στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας συστατικά που έχει ανάγκη». Πώς γίνεται;

 
Με βιταμίνες και υαλουρονικό: H συγκεκριμένη εφαρμογή είναι οικονομική και περιέχει βιταμίνες Ε, C και Α μαζί με μικρή ποσότητα υαλουρονικού οξέος. «Οι βιταμίνες είναι αντιοξειδωτικές (σ.σ. προσφέρουν και φωτεινότητα), ενώ το υαλουρονικό ενισχύει τα επίπεδα της υγρασίας στο δέρμα, χαρίζοντάς του ενυδάτωση. Η θεραπεία ενδείκνυται για δέρμα που είναι αφυδατωμένο ή έχει μικρές ουλές και λεπτές ρυτίδες» επισημαίνει η γιατρός. Το κόστος κυμαίνεται στα € 50.
 
Με υαλουρονικό: Σε αυτή την περίπτωση η μέθοδος συνιστάται και σε ανθρώπους με πιο βαθιές γραμμές και ρυτίδες στο πρόσωπο. Όπως σε κάθε μεσοθεραπεία, έτσι και εδώ θα παρατηρηθεί ερυθρότητα για λίγες ώρες και η γιατρός θα σας συστήσει κάποια αναπλαστική κρέμα με υαλουρονικό οξύ, που επιταχύνει την επούλωση. Το επιστημονικό πρωτόκολλο ορίζει δύο επαναληπτικές συνεδρίες, 1 ανά μήνα. Το κόστος είναι € 100-€ 150.
 
Η αυτόλογη (PRP): Είναι η πιο καινοτόμος εφαρμογή στο κομμάτι της μεσοθεραπείας. Η κ. Τσιατούρα περιγράφει: «Παίρνουμε αίμα από την ασθενή, το επεξεργαζόμαστε και συλλέγουμε το πλάσμα του, που περιέχει αυξητικούς παράγοντες. Το μείγμα αυτό επανορθώνει τις βλάβες στους ιστούς και εφαρμόζεται κυρίως σε άτομα ώριμης ηλικίας». Το κόστος είναι γύρω στα € 300.