Καθαρισμός προσώπου: Κάντε τον σωστά!

Το πρόσωπό μας εκτίθεται καθημερινά στις καιρικές συνθήκες και τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, γεγονός που καθιστά το σωστό καθαρισμό του απαραίτητο!

Όπως μας εξηγεί η Δρ Αμαλία Τσιατούρα Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου μας μπορεί να μας βοηθήσει στο να το διατηρήσουμε υγιές, να αποφύγουμε την υπερβολική ξηρότητα ή λιπαρότητα της επιδερμίδας μας, καθώς και να περιορίσουμε ενδεχόμενες εξάρσεις ακμής.

 

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τον σωστό καθαρισμό του προσώπου σας:

 

Μην αφήνετε για πολλές ώρες το makeup ή την αντηλιακή σας κρέμα στο πρόσωπό σας. Να πλένετε το πρόσωπό σας μία ή δύο φορές την ημέρα, ώστε να απομακρύνετε τα υπολείμματα του μακιγιάζ.
Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο καθαρισμός του προσώπου πριν από τον ύπνο.
 Μη χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό, καθώς μπορεί να προκαλέσει υπερβολική ξηρότητα.
Μην κάνετε πολύ συχνή απολέπιση.
Μπορεί η χρήση των ειδικών scrub να βοηθά στο βαθύ καθαρισμό του προσώπου καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ωστόσο η πολύ συχνή απολέπιση μπορεί να βλάψει το δέρμα. Συνιστάται να γίνεται ήπια απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα.

 

Πολύ σημαντικό είναι να σκουπίζετε το πρόσωπό σας με μία καθαρή, απαλή πετσέτα. Αποφύγετε το έντονο τρίψιμο της επιδερμίδας και προτιμήστε να ταμπονάρετε την πετσέτα με απαλές κινήσεις. Αφήνοντας το δέρμα του προσώπου σας ελαφρά υγρό, η υγρασία θα «φυλακιστεί» στο δέρμα σας όταν εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα.

 

Μετά τον πρωϊνό καθαρισμό του προσώπου σας, απλώστε μία ενυδατική κρέμα με  αντηλιακή προστασία. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα προτιμήστε μια κρέμα με δείκτη προστασίας SPF 15, και το καλοκαίρι χρησιμοποιήστε ένα προϊόν με υψηλότερο δείκτη προστασίας.

 

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του προσώπου σας, δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή γύρω από τα μάτια, καθώς το δέρμα σε αυτό το σημείο είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο. Χρησιμοποιήστε προϊόντα καθαρισμού σχεδιασμένα ειδικά για την περιοχή των ματιών