Η περιποίηση του ντεκολτέ

Όταν μιλάμε για την περιποίηση του δέρματος τα πρώτα πράγματα που σκεφτόμαστε είναι το πρόσωπο και το κάτω μέρος του σώματος – το νεκολτέ όμως!
Το ντεκολτέ δυστυχώς το θυμόμαστε όταν αρχίζει ήδη να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Παρακάτω έχουμε μερικές απλές συμβουλές για να διατηρήσετε το δέρμα στο ντεκολτέ νεανικό, λαμπερό και σφριγηλό.
Το δέρμα στο ντεκολτέ είναι πολύ λεπτό καθώς και εκτίθεται περισσότερο στις εξωτερικές συνθήκες χειμώνα – καλοκαίρι και για αυτό είναι το πρώτο σημείο του σώματος που παρουσιάζει τα σημάδια του χρόνου.
– Καθαρισμός: χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό για το πρωί και το βράδυ.
– Ενυδάτωση: το δέρμα στο ντεκολτέ είναι πολύ λεπτό, σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, δεν έχει πολλούς σμηγματογόνους αδένες και έτσι αφυδατώνεται εύκολα, δεν είναι αρκετά ελαστικό και ανθεκτικό, οπότε έχει ανάγκη από ενυδάτωση, ενδυνάμωση και θρέψη. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται μια κρέμα ειδική για το ντεκολτέ, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια καλή ενυδατική προσώπου.
– Εντατική περιποίηση: αν στο ντεκολτέ παρουσιάζετε ακμή ή μερικά σπυράκια μπορείτε να κάνετε καθαριστική μάσκα με άργιλο μια φορά την εβδομάδα. Αν το δέρμα είναι καθαρό να κάνετε απολέπιση με ένα peeling προσώπου μια φορά την εβδομάδα ώστε να διατηρείται λαμπερό και να δέχεται πιο εύκολα τα προϊόντα περιποίησης.
– Προστασία: μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας σε καθημερινή βάση.
– Στάση στον ύπνο: αποφύγετε να κοιμόσαστε μπρούμυτα ή στο πλάι, οι στάσεις αυτές προκαλούν έντονες ρυτίδες στην περιοχή του ντεκολτέ.
– Ασκήσεις: οι ασκήσεις που επικεντρώνονται στην πλάτη και στο στήθος αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή με αποτέλεσμα την θρέψη των κυττάρων του δέρματος, την βελτίωση της ελαστικότητας και του τόνου του. Εδώ συμπεριλαμβάνεται και η σωστή στάση του σώματος, που ανορθώνει το στήθος και προσφέρει ωραία αίσθηση.
– Σωστό μέγεθος σουτιέν: το μικρό και πολύ σφιχτό σουτιέν προκαλεί δυσφορία και λάθος στάση του σώματος με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται χαλαρό, να μην λειτουργεί σωστά και να παρουσιάζει έντονες γραμμές.