Αφαίρεση τατουάζ με laser!

Η αφαίρεση τατουάζ με laser αποτελεί την ιδανική λύση για όσους έχουν μετανιώσει για κάποιο τατουάζ που έχουν κάνει στο παρελθόν. Η μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ με laser μπορεί να εξαλείψει το τατουάζ χωρίς να προκύψουν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Το laser έχει τη δυνατότητα να διασπά τις χρωστικές ουσίες της βαφής με την εφαρμογή δέσμης φωτός υψηλής έντασης.

Στο παρελθόν, η αφαίρεση τατουάζ προκαλούσε σε πολλές περιπτώσεις αντιαισθητικές ουλές. Η μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ με laser μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα που έχουν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να απαλλαγούν από ένα τατουάζ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν προκληθεί μεγάλες ουλές.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την αφαίρεση τατουάζ με laser;

Για την ασφαλή αφαίρεση του τατουάζ, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό. Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν εξαρτάται από το μέγεθος, το βάθος και το χρώμα του τατουάζ. Επίσης, παίζει ρόλο το χρώμα του δέρματος, η ηλικία του τατουάζ, καθώς και το αν έγινε από επαγγελματία ή ερασιτέχνη. Συνήθως πραγματοποιούνται 2-4 συνεδρίες, αλλά μπορεί να χρειαστούν περισσότερες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται τοπική αναισθησία, καθώς η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη. Η διάρκεια της συνεδρίας εξαρτάται από το μέγεθος του τατουάζ. Μετά το τέλος της θεραπείας, εφαρμόζεται αντιβιοτική κρέμα στο σημείο και το δέρμα καλύπτεται με επίδεσμο ή γάζα για να προστατευθεί από τον ήλιο.

Το δέρμα στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η αφαίρεση του τατουάζ είναι επιρρεπές σε μολύνσεις, γι αυτό θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού για την προστασία του. Επιπλέον, υπάρχει το ενδεχόμενο υπομελάγχρωσης, εάν το δέρμα σε εκείνο το σημείο είναι πιο ανοιχτόχρωμο από την επιδερμίδα που το περιβάλλει, ή υπερμελάγχρωσης, εάν είναι πιο σκούρο.

Η διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ με laser είναι έχει πολύ καλά αποτελέσματα και δεν αφήνει ουλές. Αφήνει ανέπαφο το δέρμα γύρω από το τατουάζ, καθώς η δέσμη φωτός απορροφάται επιλεκτικά. Ορισμένα χρώματα αφαιρούνται ευκολότερα από άλλα. Το μαύρο και το μπλε αντιδρούν καλύτερα στη θεραπεία, και τα αποτελέσματα της αφαίρεσης του τατουάζ είναι πολύ ικανοποιητικά.