Τριχόπτωση: Ένα παλιό πρόβλημα, μία σύγχρονη αντιμετώπηση

«H τριχόπτωση που εμφανίζεται κυρίως σε άνδρες, ακόμα και πιο νεαρής ηλικίας, αποτελεί ένα πρόβλημα με μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο. Τα δυνατά υγιή μαλλιά είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ανδρικής ομορφιάς και για αυτό τον λόγο όλο και περισσότεροι άνθρωποι που παρουσιάζουν τριχόπτωση καταφεύγουν στη βοήθεια ειδικών για να αποκαταστήσουν την απώλεια και να νιώσουν ξανά αυτοπεποίθηση με την εμφάνισή τους. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι τουλάχιστον ένας στους δύο άνδρες θα αντιμετωπίσει κάποιου βαθμού φαλάκρα ή αραίωση στη διάρκεια της ζωής του» , σημειώνει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Βεκρής και συνεχίζει:
 
 
Η τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το πρόβλημα που την προκαλεί. Μπορεί να έρθει ξαφνικά ή σταδιακά και να επηρεάσει μόνο το δέρμα της κεφαλής ή και ολόκληρο το σώμα. Ορισμένοι τύποι τριχόπτωσης είναι προσωρινοί, ενώ άλλοι μόνιμοι. Ο περιπτώσεις και τα σημάδια απώλειας μαλλιών διαφέρουν σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, αλλά συνήθως εμφανίζονται ως εξής:
 
 
 Γενική αραίωση των μαλλιών, στο μέτωπο ή/και στην κορυφή του κεφαλιού.
 
Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος τριχόπτωσης, που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Οι γυναίκες διατηρούν συνήθως μια γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο, αλλά βιώνουν μια διάχυτη απώλεια μαλλιών σε διάφορα σημεία της κεφαλής.
 
 
Αιφνίδια απώλεια μαλλιών.

 

Ένα φυσικό ή συναισθηματικό σοκ μπορεί να προκαλέσει την απώλεια μαλλιών.
Πλήθος μαλλιών μπορεί να βγουν στο χτένισμα ή το λούσιμο ή ακόμη και μετά από απαλό τράβηγμα. Αυτός ο τύπος απώλειας των τριχών ονομάζεται γυροειδής αλωπεκία και προκαλεί συνήθως ολική αραίωση των μαλλιών και όχι τοπική φαλάκρα.
 
 
Πλήρης απώλεια τριχών σε όλο το σώμα.

 

Μερικές περιπτώσεις ιατρικών θεραπειών, όπως η χημειοθεραπεία, μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια όλων των τριχών του σώματος. Η τρίχα μεγαλώνει συνήθως ξανά μετά το τέλος της θεραπείας.
 
 
Τμηματική απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής και/ή τα φρύδια.

 

Μερικοί άνθρωποι βιώνουν την ομαλή εντοπισμένη απώλεια τριχών αφήνοντας φαλακρά σημεία. Αυτός ο τύπος απώλειας τριχών επηρεάζει συνήθως μόνο το τριχωτό της κεφαλής, αλλά είναι πιθανό να παρουσιαστεί και στα γένια ή και τα φρύδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το δέρμα σας μπορεί να παρουσιάσει κνησμό ή πόνο στα σημεία πριν πέσουν οι τρίχες.
 
 
Διάχυτη αραίωση, αλλά όχι πλήρης φαλάκρα, μετά από διάφορες ασθένειες και φαρμακευτικές αγωγές, ή ταχεία απώλεια βάρους, αναιμία ή stress.”

 

H πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της τριχόπτωσης είναι η μεταμόσχευση μαλλιών και ιδιαίτερα η τεχνική Advanced FUE (Follicular Unit Extraction). “Η μεταφορά των υγιών τριχοθυλακίων γίνεται με τη χρήση μικροεργαλείων και είναι μια πολύ λεπτομερής, αλλά ταυτόχρονα απλή, ανώδυνη και ατραυματική διαδικασία”, τονίζει ο κ. Βεκρής αναφέροντας πως “Η τεχνική αυτή δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης με άριστα αποτελέσματα και με 100% φυσικό τρόπο. Σε αντίθεση με παλιότερες τεχνικές (όπως η τεχνική STRIP ή FUT, όπου απαιτούνταν η λήψη ολόκληρου κομματιού δέρματος και η συρραφή του τραύματος, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μόνιμης, δύσμορφης ουλής στο πίσω μέρος του κεφαλιού), με την τεχνική FUE είναι δυνατή η λήψη χιλιάδων τριχοθυλακίων από τη δότρια χώρα χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό σημάδι. Η φύτρωση των νέων μαλλιών είναι σταδιακή και ολοκληρώνεται σε 12 μήνες.”

 

Για περισσότερες Πληροφορίες:
Καλέστε στο τηλ. 210 6980451
http://www.advancedhairclinics.gr
+Anastasios Vekris
Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.