Μεσοθεραπεία: τι πρέπει να γνωρίζουμε

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος κατά την οποία διοχετεύουμε μικρές ποσότητες φαρμακευτικών και ομοιοπαθητικών ουσιών όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα κι ένζυμα σ’ένα ορισμένο σημείο του σώματος. Αυτό γίνεται με ανώδυνες μικρο-ενέσεις στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος (εξ ου και μεσοθεραπεία), με σκοπό τη θεραπεία παθήσεων, τον εξωραϊσμό ή την ανανέωση του δέρματος.

Πώς δρα η μεσοθεραπεία;

Η θεραπεία “Mesoglow” ή “Mesolift” εμπλουτίζει το χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος, με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα, τα οποία τρέφουν το δέρμα και το αναζωογονούν. Επίσης προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αυξάνει τον μεταβολισμό. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στο πιο πάνω μείγμα συστατικών κρατά το νερό στους ιστούς με αποτέλεσμα τη βαθειά ενυδάτωση του δέρματος. Τα άτομα που έχουν κάνει τη θεραπεία αυτή περιγράφουν ότι το δέρμα τους έγινε πιο σφιχτό, ελαστικό, λαμπερό και ακτινοβολεί.

Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία γίνεται με την έγχυση του μείγματος από υαλουρονικό όξύ, βιταμίνες, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά συστατικά, στο πρόσωπο, λαιμό ντεκολτέ, χέρια ή σε όλο το σώμα. Η έγχυση γίνεται με σύριγγες που έχουν μία πολύ λεπτή και μικρή βελόνα.

Εφαρμόζεται με την τεχνική των μικροενέσεων “micro-injections” στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους 4mm (τόσο μικρές σαν τις τρίχες από τις βλεφαρίδες) ή με το Mesoline ROLLER (ειδική συσκευή με μικροβελόνες) χωρίς καθόλου πόνο.

Είναι επώδυνη;
Η θεραπεία είναι ανώδυνη και διαρκεί 15 – 20 λεπτά.

Πόσο συχνά εφαρμόζεται;
Απαιτούνται περίπου 5 θεραπείες, 1 κάθε εβδομάδα και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος κάθε χρόνο.

Ποιος μπορεί να κάνει μεσοθεραπεία;
Όλοι οι ενήλικες από 18 έως 75 ετών που έχουν καλή υγεία μπορούν να κάνουν Μεσοθεραπεία για αισθητικούς σκοπούς.

Κείμενο: Δρ. Δημήτρης Τριανταφύλλου, Πλαστικός Χειρουργός

www.drplastic.eu  [email protected]