Αύξηση στις αισθητικές επεμβάσεις αναμένεται το 2013

Η Ασία προβλέπεται να εμφανίσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον τομέα

Η παγκόσμια ζήτηση για αισθητικές επεμβάσεις αυξήθηκε κατά 10% τον περασμένο χρόνο και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2013, σύμφωνα με έκθεση του IMCAS, ενός φόρουμ για πλαστικούς χειρουργούς και δερματολόγους που εδρεύει στη Γαλλία.

Πλαστικές επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση και η αυξητική στήθους, καθώς και μη επεμβατικές θεραπείες όπως η θεραπεία με λέιζερ και οι ενέσεις κατά των ρυτίδων απέφεραν κέρδη ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2012 και αναμένεται να φθάσουν τα 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ αυτό τον χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Ασία αναμένεται να εμφανίσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε αυτό τον τομέα φέτος καθώς η αυξημένη ζήτηση για επεμβάσεις όπως η ρινοπλαστική και η βλεφαροπλαστική ενίσχυσαν την αγορά κατά 14%.

Η ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να έχει αύξηση 6,6% το 2013 παρότι οι άνω των 50 καταναλωτές στις χώρες που έχουν λάβει αυστηρά μέτρα λιτότητας εξακολουθούν να επιλέγουν αντιγηραντικές θεραπείες.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι το σκάνδαλο με τα ελαττωματικά επιθέματα στήθους από σιλικόνη αναμένεται να μειώσει τις επεμβάσεις αυξητικής στήθους που αυξήθηκαν μόλις 1,9% παγκοσμίως το 2012 και μειώθηκαν κατά 9.2% στην Ευρώπη.

Η αγορά για τις επεμβάσεις αυξητικής στήθους, ωστόσο, αναμένεται να ανακάμψει και να παρουσιάσει ετήσια ανάπτυξη 5,2% κατά το διάστημα 2013-2-17, σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή; newsbeast.gr