Εκθαμβωτικό χαμόγελο που δεν κοστίζει!

συχνό γέλιο

 ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΕΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ!!

Κείμενο: Δρ. Θεοδωρα Σκουρα, Χειρουργος Οδoντιατρος BChD FRCD London  

 Η επανάσταση στην τεχνολογία των οδοντιατρικών υλικών ανοίγει νέους δρόμους στην αισθητική οδοντιατρική κάνοντάς τη μάλιστα προσβάσιμη σε μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού λόγω χαμηλού κόστους.

Τα υλικά που κατεξοχήν χρησιμοποιούνται στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη είναι οι ρητίνες. Αυτές είναι η βάση των λευκών σφραγισμάτων που όλοι ξέρουμε. Η συνεχής βελτίωση των ιδιοτήτων των ρητινών τις έκανε πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του αισθητικού οδοντιάτρου. Εκτός από ένα απλό σφράγισμα, λοιπόν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον με την κατάλληλη τεχνογνωσία για να αναπλάσουν το σχήμα και το χρώμα των προσθίων δοντιών με την τεχνική των όψεων ρητίνης.

Εκμεταλλευόμενοι την ευπλαστότητα αλλά και την ιδιότητα των σύγχρονων ρητινών να προσαρμόζονται στις αποχρώσεις του φυσικού δοντιού μπορούμε με μικρές τροποποιήσεις να μεταμορφώσουμε εντελώς ένα χαμόγελο, λέει η Δρ. Θεοδώρα Σκούρα.

Η θεραπεία τελειώνει σε ένα ραντεβού και έτσι πρόκειται για μία πολύ γρήγορη και ανώδυνη μεταμόρφωση του στόματος. Στο τελικό αποτέλεσμα μία λεπτή σχεδόν αόρατη στρώση του υλικού καλύπτει την εξωτερική επιφάνεια μόνο του δοντιού αλλάζοντας εντελώς την όψη του. Το κόστος είναι συγκρίσιμο με αυτό ενός απλού σφραγίσματος ρητίνης για κάθε δόντι καθώς η θεραπεία είναι άμεση και δεν παρεμβάλλεται κόστος οδοντοτεχνικού εργαστηρίου όπως συμβαίνει σε άλλες οδοντιατρικές αισθητικές επεμβάσεις.

Κατάλληλοι υποψήφιοι για ανασχεδιασμό χαμόγελου με όψεις ρητίνης είναι όσοι έχουν:

  • Ελαφρώς στραβά δόντια
  • Αραιά δόντια
  •  Μικρά ή κοντά δόντια
  • Σκούρα ή κιτρινωπά δόντια
  • Μυτερούς κυνόδοντες ή άλλα έντονα χαρακτηριστικά που δημιουργούν ανομοιομορφία΄

Για ακόμα πιο λαμπερό λευκό χαμόγελο μπορεί ο αισθητικός οδοντίατρός σας να σας συστήσει μία θεραπεία λεύκανσης με ειδικό gel πριν την κατασκευή των όψεων ρητίνης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την αισθητική αποκατάσταση με όψεις ρητίνης ο ασθενής θα πρέπει να κρατήσει μία υπεύθυνη στάση όπου αφορά την επιμέλεια της στοματικής του φροντίδας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να βουρτσίζει καθημερινά 2 φορές την ημέρα και να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα ώστε να διατηρήσει το αισθητικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου.