Ωτοπλαστική: Η θεραπεία για τα «πεταχτά αυτιά»

ωτοπλαστική

Τα προέχοντα ώτα ή αλλιώς τα «πεταχτά αυτιά» είναι μία κατάσταση που δημιουργεί έντονα ψυχολογικά προβλήματα από πολύ νωρίς, στην παιδική ηλικία. Η ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση καθαρά αισθητικού χαρακτήρα και αφορά ενήλικες άντρες και γυναίκες αλλά και παιδιά. Σκοπός είναι να φέρουμε τα αυτιά όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσιολογικό μέγεθος, σχήμα και θέση.

Η Πλαστική Χειρουργική μπορεί επίσης να διορθώσει και διάφορες δυσμορφίες των αυτιών στα πτερύγια και στα λοβία.

Ανάλογα με το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε η επέμβαση μπορεί να γίνει πιο απλή ή πιο πολύπλοκη. Έτσι μπορεί να γίνει είτε σε οργανωμένο χώρο ιατρείου με τοπική αναισθησία είτε σε οργανωμένη κλινική με γενική αναισθησία. Η διάρκειά της εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και κυμαίνεται από 1 ως 2 ½ ώρες. Για 24 – 48 ώρες ο ασθενής φέρει επιδέσμους που καλύπτουν τα αυτιά και μόνο μετά από έλεγχο από το γιατρό μπορεί να αφαιρεθούν και να χρησιμοποιηθεί μια ελαστική κορδέλα για αρκετό διάστημα ώστε να εξασφαλιστεί το καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Σε 2 -3 ημέρες μπορείτε να επανέλθετε στις συνήθεις ασχολίες σας.

ωτοπλαστική

Σκοπός είναι να φέρουμε τα αυτιά όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσιολογικό μέγεθος, σχήμα και θέση

Εκτός των γενικών πληροφοριών πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και ιδιαιτερότητες της κάθε επέμβασης που προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες του/της κάθε ενδιαφερόμενου/νης.

Ο προσωπικός σας πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να σας δει από κοντά, προκειμένου να καθορίσετε μαζί τις περαιτέρω λεπτομέρειες, ερωτήσεις, απορίες αλλά και τον προγραμματισμό της επέμβασης.

Κείμενο: Δημήτριος Εμμ. Μιχελάκης,
M.D. Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός, Ενηλίκων & Παίδων.

Διαβάστε ακόμη: Μεσοθεραπεία: Μάθε τα πάντα για την πιο δημοφιλή τεχνική