Βλεφαροπλαστική: Συχνές ερωτήσεις!

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

H βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται  το περίσσιο δέρμα και λίπος από την περιοχή των βλεφάρων. Χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές ανάλογα με τη κατάσταση του εκάστοτε ασθενή. Γίνεται συνήθως με μέθη και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Δεν απαιτείται νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια μέρα.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;

Η επέμβαση αυτή γίνεται όταν τα βλέφαρα εμφανίζουν δερματική χαλάρωση (που μπορεί να συνοδεύεται από ρυτίδες) ή όταν έχουν δημιουργηθεί «σακούλες» που οφείλονται στην πρόπτωση του κογχικού λίπους.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να γίνει η επέμβαση;

Η κατάλληλη ηλικία είναι όταν εμφανίζεται το πρόβλημα. Συνήθως δερματική χαλάρωση και «σακούλες» παρουσιάζονται γύρω στα 40. Όμως η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει και σε νεαρά άτομα τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα αισθητικής στην περιοχή των βλεφάρων .

Ποια είναι  η περίοδος ανάρρωσης της επέμβασης αυτής;

Τα ράμματα αφαιρούνται σε 3-5 μέρες, όμως οι εκχυμώσεις (μελανιές) υποχωρούν σε 7-10 μέρες. Μετά το διάστημα αυτό φαίνονται και τα πρώτα αποτελέσματα. Βεβαίως το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό μέσα σε 2 περίπου μήνες.

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις;

Η επέμβαση αυτή σε πολλές περιπτώσεις συνδυάζεται με λίφτινγκ μετώπου, προσώπου ή με ολικό λίφτινγκ προκειμένου ο ασθενής να έχει πιο εμφανή αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα ;

Συνήθως το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής είναι μόνιμο και δεν χρειάζεται ο ασθενής να υποβληθεί  ξανά σε αυτή την επέμβαση για όλη του τη ζωή.

Το άτομο που θα αποφασίσει να κάνει την επέμβαση αυτή θα πρέπει να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.

 Κείμενο: Αραβανής Γεώργιος , Πλαστικός Χειρουργός   www.aravanisplasticsurgery.gr , [email protected]
Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.