Βλεφαροπλαστική: “Νεανική Όψη”

Έχετε κουραστεί να φαίνεσθε ταλαιπωρημένη; Υπάρχει δυσκολία στην τοποθέτηση του make up; Έχετε δυσκολία να δείτε καλά λόγω της μεγάλης περίσσειας δέρματος στο άνω βλέφαρο; Έχετε σακούλες στα μάτια που σας κάνουν να φαίνεστε πολύ μεγαλύτερος; Τότε είσθε υποψήφιος για βλεφαροπλαστική.

Κείμενο: Κεραμίδας Ευάγγελος, Μ.D. Πλαστικός Χειρουργός, Διπλωματούχος European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery, Ιδρυτικό μέλος ιατρικής ομάδας M.D.ONE

Πως γίνεται:

 

Άνω βλεφαροπλαστική
Η άνω βλεφαροπλαστική αφορά το άνω βλέφαρο. Γίνεται με τοπική αναισθησία και η διάρκεια της είναι 20-30 λεπτά. Σε αυτή την επέμβαση αφαιρούμε την περίσσεια του δέρματος καθώς επίσης και λίπος από την έσω συνήθως μεριά του βλεφάρου. Η τομή πρέπει να τοποθετείται ακριβώς στη φυσική πτυχή που έχει το άνω βλέφαρο.

 

Κάτω βλεφαροπλαστική
Η κάτω βλεφαροπλαστική αφορά το κάτω βλέφαρο. Υπάρχουν δύο ειδών τομές. Τομή εσωτερικά του βλεφάρου, άρα αποφυγή οποιασδήποτε εξωτερικής τομής. Αυτή η τεχνική γίνεται κυρίως σε νέα άτομα που δεν έχουν περίσσεια δέρματος. Με αυτή την τεχνική αφαιρείται ή ανακατανέμεται η περίσσεια λίπους, που είναι υπεύθυνη για τις ‘‘σακούλες’’.
Η δεύτερη τεχνική περιλαμβάνει τομή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες και στην έξω επιφάνεια του ματιού. Αυτή η τομή είναι κατάλληλη όταν χρειάζεται να αφαιρεθεί και δέρμα από το κάτω βλέφαρο.

 

Τι πετυχαίνουμε με την επέμβαση
Το πρόσωπο μας δείχνει πιο νεανικό και ξεκούραστο. Η ματιά μας γίνεται ζωντανή και όπως μου είχε πει ένας ασθενής μου, κάνοντας τα βλέφαρα είναι σαν να σηκώνεις τις κουρτίνες σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο, κάνει όλο το δωμάτιο φωτεινό.

 

Τι δεν μπορεί να διορθώσει.
• Τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια το γνωστό πόδι της χήνας
• Τα πεσμένα φρύδια
• Τις πολύ λεπτές ρυτίδες στα ίδια βλέφαρα
• Μαύρους κύκλους Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι

 

Αναισθησία.
Για το άνω βλέφαρο τοπική, για το κάτω βλέφαρο μέθη ή γενική αναισθησία.

 

Διαμονή στο νοσοκομείο.
Ο ασθενής πηγαίνει σπίτι την ίδια μέρα.

 

Επιπλοκές.
Οι επιπλοκές στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού είναι σπάνιες. Αυτές μπορεί να είναι: Αιμάτωμα, φλεγμονή, εκτρόπιο (το κάτω βλέφαρο δεν κλείνει), λαγόφθαλμος (το άνω βλέφαρο δεν κλείνει).

 

Επεμβάσεις που συνήθως συνδυάζονται με την βλεφαροπλαστική:
Εάν έχετε πτωτικά φρύδια αυτά θα χρειαστούν άλλο είδος χειρουργείο, την ανόρθωση μετώπου. Εάν το κάτω βλέφαρο είναι χαλαρό θα χρειασθεί κανθοπλαστική .

 

Μετά το χειρουργείο.
Mετά το χειρουργείο o πόνος είναι ελάχιστος ή και καθόλου. Το γνωστό Depon είναι αρκετό.
Πρήξιμο και μελανιές για 3-14 ημέρες. Αφαίρεση ραμμάτων σε 4-5 ημέρες Συχνή χρησιμοποίηση πάγου μετά το χειρουργείο μειώνει το οίδημα.Κοιμηθείτε με το κεφάλι σηκωμένο σε μαξιλάρι τις πρώτες ημέρες. Φακοί επαφής μπορούν να φορεθούν σε 7-14 ημέρες. Γυαλιά μπορούν να φορεθούν αμέσως. Make up στα μάτια σε 5-10 ημέρες. Σε 3-14 ημέρες μπορείτε να πάτε στη δουλειά σας. Εξαρτάται από τι δουλειά κάνετε και την έκταση του χειρουργείου. Άσκηση σε 2 εβδομάδες.Τελικά αποτελέσματα σε 2-6 εβδομάδες

 

Laser βλεφαροπλαστική.
Το Laser είναι ένα είδος νυστεριού που κόβει και ταυτόχρονα καίει. Χρησιμοποιείται για να κάνει την τομή εξωτερικά αλλά και να προκαλέσει ένα είδος σύσφιξης εσωτερικά. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση της διαθερμίας ή και με τις ραδιοσυχνότητες.

 

Η πιο συχνή επέμβαση που συνοδεύει την βλεφαροπλαστική.
Το M.A.C.S. Face Lift (Minimal Access Cranial Suspension). Πρόκειται για ένα σύγχρονο face lift που προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με τις μικρότερες τομές και με πολύ γρήγορη ανάρρωση. Γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη , διαρκεί 1,5 έως 2 ώρες, πηγαίνετε σπίτι σας την ίδια μέρα και σε 3-4 ημέρες επιστρέφετε κανονικά στη δουλειά σας. Είναι μια επέμβαση, που σε συνδυασμό με τη βλεφαροπλαστική μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει την εμφάνισή σας. Επίσης αξίζει να γνωρίζετε ότι γίνεται ανόρθωση όχι μόνο του δέρματος αλλά και των εσωτερικών ιστών του προσώπου. Αυτό δίνει μακροβιότητα στο αποτέλεσμα.
Mε την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής το προσωπό μας δείχνει πιο νεανικό και ξεκούραστο