Θεραπείες ομορφιάς στο παρά 5′!

Τι μπορούμε να κάνουμε ακόμα και μία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά για να προσφέρουμε λάμψη στο δέρμα και σύσφιγξη σε πρόσωπο και σώμα;

 

Hydrafacial
Συνδυάζει τον καθαρισμό προσώπου με το πίλινγκ και τη μη ενέσιμη μεσοθεραπεία. Δεν τραυματίζει το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα του προσφέρει θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες.
Το μυστικό του Hydrafacial βρίσκεται στις μικρές κεφαλές που μοιάζουν με βουρτσάκια και ακουμπούν στην επιδερμίδα.
Η διαδικασία μπορεί να γίνει και σε ευαίσθητη καθώς επίσης και σε πιο τραχιά. Ακόμα η μέθοδος περιλαμβάνει και αναρρόφηση που απορροφά το σμήγμα.
«Αν υπάρχουν λεπτές ρυτίδες ή ουλές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις κεφαλές από διαμάντι. Στη συνέχεια εκτοξεύονται ουσίες σε μικρομοριακή μορφή, ώστε να διεισδύουν βαθύτερα.
Αυτές είναι ενυδατικές, σμηγματορρυθμιστικές, λευκαντικές και αντιοξειδωτικές, ανάλογα με την ένδειξη» επισημαίνει η δερματολόγος Αργυρή Καπελλάρη. Το κόστος ξεκινά από € 80.

Jet peel
Η υδροβολή ή Jet peel γίνεται με εκτόξευση φυσιολογικού ορού, αλλά και άλλων ουσιών και ενδείκνυται για κάθε τύπο δέρματος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη μέθοδος ανανεώνει το δέρμα και το καθαρίζει χωρίς επιθετικό τρόπο, χαρίζοντάς του μια αίσθηση δροσιάς. Αυτό συμβαίνει επειδή ο δερματολόγος μπορεί να ρυθμίσει την πίεση του αέρα, ώστε τα συστατικά να εκτοξεύονται με ταχύτητα υπερήχων, επιτυγχάνοντας απόξεση χωρίς πόνο και ερεθισμό.

Η δερματολόγος Τίνα Γελέκη περιγράφει πώς γίνεται η διαδικασία: «Στη συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιούμε μια ειδική συσκευή, που με τη δύναμη του αέρα εκτοξεύει φυσιολογικό ορό, ο οποίος μπορεί να εμπλουτιστεί με διάφορα συστατικά, ανάλογα με το τι θέλουμε να θεραπεύσουμε.
Η υδροβολή εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ και μπορεί να γίνει μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες αισθητικής ιατρικής (π.χ. χημικό πίλινγκ). Το κόστος είναι περίπου € 80 και η συνεδρία διαρκεί γύρω στα 50΄. Πληροφορίες: Derma Laser Aesthetics, τηλ.: 210 9643300.

 

Κρύες ραδιοσυχνότητες
Η νέα τεχνολογία RF που μάχεται τη χαλάρωση του δέρματος γίνεται με τη συσκευή Cryogenics, η οποία διαχέει θερμότητα που φτάνει μέχρι τους 44º C σε βαθύτερες στιβάδες του χωρίς να δημιουργεί πόνο στην ασθενή.
Επιφανειακά η θερμοκρασία είναι -4º C και προσφέρει αίσθηση δροσιάς.
Όπως εξηγεί η πλαστικός χειρουργός Έλενα Τζαμαντάκη, «το πλεονέκτημα είναι ότι η διαδικασία δεν προκαλεί καθόλου πόνο τη στιγμή που ο ιστός εξακολουθεί να δέχεται θερμότητα εσωτερικά κι αυτό επειδή το ψύχος ακυρώνει αυτή την αίσθηση. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τις κλασικές ραδιοσυχνότητες».
Η κρυοσύσφιγξη γίνεται σε πρόσωπο, μπράτσα, κοιλιά, γλουτούς και έσω μηρούς για τουλάχιστον 20΄ σε κάθε συνεδρία. Το ολοκληρωμένο πρωτόκολλο περιλαμβάνει συνολικά 6 επισκέψεις. Το κόστος της θεραπείας ξεκινά από € 100 (μάτια) και φτάνει τα € 200 (κοιλιά) και € 250 (γλουτοί). Πληροφορίες: Plasis, τηλ.: 210 8940930.

Ρετούς με ραδιοκύματα
Αν διακρίνετε πρόβλημα χαλάρωσης στο πρόσωπο ή τα μπράτσα, οι μηροί και τα γόνατα κάνουν… ζάρες ή εμφανίζουν κυτταρίτιδα, η κλασική θεραπεία που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι οι ραδιοσυχνότητες.

Η νέα συσκευή που διατίθεται στα ιατρεία διαχέει θερμική ενέργεια επιλεκτικά στους ιστούς χωρίς να τους τραυματίζει (τεχνολογία Fractional RF). Όπως επισημαίνει η πλαστικός χειρουργός Βίλλυ Ροδοπούλου, «πρόκειται για μια κεφαλή που εφαρμόζουμε στο δέρμα και η οποία προσφέρει σύσφιγξη και διεγείρει τη δημιουργία νέου κολλαγόνου, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται σφριγηλή και λεία.
Η διαδικασία πραγματοποιείται στο περίγραμμα του προσώπου και στο λαιμό (κεφαλή Firm), αλλά και σε κάποιες περιοχές στο σώμα (κεφαλή Plus)».
Η γιατρός προτείνει έναν κύκλο 6-7 συνεδριών, μία ανά εβδομάδα, αλλά ο αριθμός ποικίλλει ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος. Το κόστος της μίας συνεδρίας είναι € 80-€ 100 (πρόσωπο-λαιμός) και από € 100 (για το σώμα). Πληροφορίες: MD One, τηλ.: 210 6810490.

 

πηγή: elle