Θεραπείες με Υαλουρονικό Οξύ λύση στην οικονομική κρίση!

Η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS) όπως και η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS) αναφέρουν σημαντική αύξηση στη ζήτηση μη επεμβατικών θεραπειών και κατατάσσουν τις θεραπείες Yαλουρονικού Oξέος για διόρθωση ρυτίδων, αύξηση του όγκου των χειλιών, ενυδάτωση και περίγραμμα προσώπου ως τις δεύτερες πλέον δημοφιλείς μη χειρουργικές θεραπείες.

 

Βάσει ευρημάτων έρευνας που διεξήχθη, η ετήσια ζήτηση θεραπειών Yαλουρονικού Oξέος αναμένεται ότι θα αυξάνεται κατά 20% ετησίως για τα επόμενα 5 χρόνια. Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς ότι, παρά την οικονομική κρίση, η ζήτηση θεραπειών Yαλουρονικού Oξέος παρουσιάζεται αυξημένη, δεδομένου ότι οι θεραπείες αυτές δεν είναι μόνο γρήγορες, ασφαλείς και αποτελεσματικές, αλλά συγκριτικά έχουν και χαμηλό κόστος.
Πολλά ιατρικά κέντρα αισθητικών εφαρμογών παρατηρούν αυξημένη ζήτηση σε θεραπείες Yαλουρονικού Oξέος, μια και οι πελάτες αποφεύγουν ακριβές χειρουργικές θεραπείες λόγω της οικονομικής κρίσης. Ορισμένα ιατρικά κέντρα αντιμετωπίζουν σημαντική μείωση στις χειρουργικές επεμβάσεις αισθητικής φύσης μέχρι και 50% συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα χρόνια, αλλά η αυξημένη ζήτηση σε θεραπείες Yαλουρονικού Oξέος έρχεται να καλύψει σε σημαντικό βαθμό αυτή τη μείωση.
Η ζήτηση ωθεί νέες εξελίξεις στην τεχνολογία, από απλές εφαρμογές απάλειψης ρυτίδων σε «state-of-the-art» ογκομετρικές τεχνικές, γνωστές ως «Liquid face lift», γλυπτικής προσώπου, που αποκαθιστούν το περίγραμμα, τη σφριγηλότητα, την ελαστικότητα και τη νεανική μορφή του δέρματος. Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία ακόμη δεν μας έχει προσφέρει το τέλειο εμφύτευμα, είναι γενικά παραδεκτό ότι το ιδανικό εμφύτευμα θα πρέπει να πληρεί τα παρακάτω
χαρακτηριστικά:
• Μη ζωικής προέλευσης,
• Διπλά δικτυωμένο (double x-linked),
• Μέσο δικτύωσης (X linking agent): BDDE,
• Ενδοτοξίνες < 0,001 EU/mg,
• Πρωτεΐνες: μη ανιχνεύσιμες,
• Μονοφασικό,
• Υψηλή πυκνότητα,
• Η τεχνολογία κατασκευής του Yαλουρονικού Oξέος ως απαλού gel που ρέει με ευκολία στο δέρμα και δημιουργεί φυσικό αποτέλεσμα και αίσθηση.