Πώς θα αποκτήσετε ζουμερούς γλουτούς

Στρογγυλοί, στητοί, χυμώδης, οι γυναικείοι γλουτοί προσελκύουν τα βλέμματα και κόβουν την ανάσα. Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα αποκτήσουμε γρήγορα και χωρίς κόπο;

Κάνουμε καθημερινά καθίσματα (εξασφαλίζουν ανόρθωση), άρσεις και φυσικά αεροβική γυμναστική ή ποντάρουμε σε έξυπνες τροφές που καίνε το λίπος (π.χ. μούρα και κόκκινα σταφύλια, τα οποία περιέχουν ρεσβερατρόλη), κι όμως δεν τα καταφέρνουμε. Τι γίνεται αν τα ψωμάκια δεν εξαφανίζονται ή οι γλουτοί είναι επίπεδοι;

Στο ιατρείο

Ο πλαστικός χειρουργός Παναγιώτης Σάνδρης εξηγεί ποιες είναι οι ανώδυνες επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας: «Μπορούμε να πετύχουμε στρογγύλεμα των γλουτών χωρίς να βάλουμε ξένα υλικά, μέσα από το συνδυασμό των τεχνολογιών Thermage (ραδιοσυχνότητες) και Coax Med (υπέρηχοι με ραδιοσυχνότητες). Το αποτέλεσμα που προσφέρουν τρεις τέτοιες συνεδρίες είναι σύσφιγξη, λείανση και στρογγύλεμα. Από την άλλη, μια πιο οικονομική επιλογή είναι η τριπλή θεραπεία με Coax Med, που επίσης αντιμετωπίζει δυναμικά τη χαλάρωση. Μια ακόμα πιο προσιτή είναι ο συνδυασμός κάποιας από τις παραπάνω μεθόδους με κρυολιπόλυση (συσκευή που παγώνει το λίπος)». Το κόστος είναι περίπου € 1.500, € 700 και € 300-€ 500 αντίστοιχα.

Επίθεση στην κυτταρίτιδα:

Η θεραπεία που προτείνουν οι γιατροί είναι η μέθοδος Endermologie με ενέσιμη μεσοθεραπεία. Στην πρώτη συνεδρία εφαρμόζουν μηχανικό λεμφικό μασάζ και στη συνέχεια εισάγουν λιποδιαλυτικά συστατικά, όπως καφεΐνη και εκχύλισμα αγκινάρας. Μετά από μία εβδομάδα ακολουθεί μια δεύτερη συνεδρία με την Endermologie. Το συνολικό κόστος της θεραπείας είναι € 150. Κέντρο Γιώργος Λιμαντζάκις, τηλ.: 210 6981111.

Για τις ραγάδες

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπισή τους είναι εκείνη με το λέιζερ fractional C02. Η δερματολόγος Αμαλία Τσιατούρα αναφέρει: «Για να τις μειώσουμε, χρησιμοποιούμε το λέιζερ στην επιφάνειά τους με σκοπό να προκαλέσουμε μικροτραυματισμούς βαθιά στο δέρμα». Το κόστος της συνεδρίας ξεκινά από € 150. Cosmetic Derma Medicine, τηλ.: 210 6980451.

στρογγυλοί γλουτοί

 Στο χειρουργείο

Αν το πρόβλημα δεν είναι τα παραπανίσια κιλά αλλά το τοπικό πάχος, η λιπογλυπτική είναι η καλύτερη λύση. Πλέον ο γιατρός χρησιμοποιεί τη λιπομεταφορά: αξιοποιεί το λίπος από περιοχές όπου αυτό πλεονάζει και το προσθέτει εκεί που υπάρχει ανάγκη. Ο πλαστικός χειρουργός Νώντας Καποσίτας περιγράφει: «Στη λεγόμενη τρισδιάστατη λιποαναρρόφηση προσπαθούμε να διαμορφώσουμε το σώμα σε όλες τις διαστάσεις. Η λογική είναι να αφαιρέσουμε λίπος από την πλάτη, τη μέση και τα πλαϊνά σημεία των γλουτών, για να δημιουργήσουμε το σχήμα S. Στόχος είναι η στενή μέση και οι προβολικοί γλουτοί». 

Σε περίπτωση που αυτοί είναι επίπεδοι, μια άλλη επιλογή, εκτός από την προσθήκη λίπους, είναι η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Το αρνητικό; Τα ξένα υλικά εμφανίζουν επιπλοκές σε ποσοστό 20%. Το κόστος της λιπογλυπτικής στην αγορά είναι € 3.000-€ 4.000 και με χρήση ενθεμάτων φτάνει τα € 3.500- € 4.000. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι γύρω στον ένα μήνα, διάστημα κατά το οποίο μια γυναίκα φορά έναν ειδικό κορσέ και απέχει από τη γυμναστική. Αν έχουν χρησιμοποιηθεί ενθέματα, θα χρειαστεί να περάσει τουλάχιστον μια εβδομάδα μέχρι να καθίσει στην καρέκλα.

 Beauty tip

Φορέστε το πιο σέξυ μαγιό σας και αποσπάστε βλέμματα θαυμασμού για την άψογη εικόνα των γλουτών σας επενδύοντας σε καλλυντικά που υπόσχονται σύσφιγξη στο φουλ! 

Πηγή: elle.gr

Διαβάστε ακόμη: Ψωμάκια; Εξαφανίστε τα σε 4 ώρες χωρίς χειρουργείο