Πείτε οριστικό αντίο στην κυτταρίτιδα με Βodytite!

H νέα εφαρμογή του Bodytite κατά της κυτταρίτιδας!

Κείμενο: Απόστολος Γαϊτάνης Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS www.agaitanis.gr

Την δραστική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με ταυτόχρονη ανόρθωση στα σημεία των γλουτών, υπόσχεται μία νέα εφαρμογή του συστήματος Bodytite.

Χάρη σε μια νέα κεφαλή που έρχεται να προστεθεί στο «οπλοστάσιο» της πιο εξελιγμένης λιπογλυπτικής σώματος του Bodytite. Η κεφαλή αυτή είναι ειδικά σχεδιασμένη για να επεμβαίνει στις περιοχές εκείνες που υπάρχει έντονη κυτταρίτιδα και να την «διαλύει». Με την βοήθεια της αιχμηρής άκρης της κεφαλής το μηχάνημα Bodytite σπάει τα διαφραγμάτια του συνδετικού ιστού, που τραβάνε το δέρμα προς τα κάτω δημιουργώντας την αντιαισθητική εικόνα του «φλοιού πορτοκαλιού». Η θεραπεία αυτή διαθέτει παράλληλα κι όλες τις ευεργετικές δυνατότητες της σύσφιξης που προσφέρει το Bodytite.

Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού με τοπική αναισθησία, η ασθενής επιστρέφει στην εργασία της μετά από μία ημέρα. Χρειάζεται να φοράει μετά έναν ελαστικό κορσέ για 2 εβδομάδες περίπου, ενώ ίσως εμφανιστούν λίγες μελανιές κι ένα ελαφρύ πρήξιμο στην περιοχή, που υποχωρούν σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες. Πρόκειται για μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο για τις περιοχές που εμφανίζουν έντονη κυτταρίτιδα, όπως είναι οι γλουτοί, συνδυάζοντας παράλληλα και την ανόρθωσή τους.

Διοξείδιο του άνθρακα (CO2) για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας & των ραγάδων

Το CO2 πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές αέριο, το οποίο σε φυσιολογικές συνθήκες υπάρχει και στον αέρα που αναπνέουμε. Με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας ο γιατρός τοποθετεί ενδοδερμικά διοξείδιο του άνθρακα. Μόλις, λοιπόν, εισχωρήσει τοπικά στον οργανισμό μας το διοξείδιο του άνθρακα η αιμοσφαιρίνη (που μεταφέρει το οξυγόνο στα κύτταρα του οργανισμού μας) έχει την τάση όπου υπάρχει διοξείδιο να απελευθερώνει αμέσως το οξυγόνο και να προσκολλάτε στο διοξείδιο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στα σημεία εκείνα που εισάγουμε αυξημένη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, να απελευθερώνεται ταυτόχρονα αυξημένη ποσότητα οξυγόνου από το αίμα και να διαστέλλονται τα αγγεία. Έτσι αυξάνεται η οξυγόνωση της περιοχής, με όλες τις θετικές επιδράσεις που έχει αυτή η διαδικασία. Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, είναι εντελώς ανώδυνη, δεν απαιτείται ούτε καν τοπική αναισθησία. Αφού με μία πολύ λεπτή βελόνα ο γιατρός τοποθετεί διοξείδιο του άνθρακα στις περιοχές εκείνες όπου εμφανίζεται κυτταρίτιδα ή ραγάδες. Έχει σαν αποτέλεσμα να ελευθερώνεται από το αίμα στην περιοχή εκείνη αυξημένη ποσότητα οξυγόνου με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα εκείνης. Μεταξύ άλλων, επιτυγχάνεται καλύτερη ανάπτυξη των ινοβλαστών, παραγωγή κολλαγόνου, βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. Συνήθως χρειάζονται 5-6 εφαρμογές οι οποίες πραγματοποιούνται ανά εβδομάδα. Μετά την εφαρμογή μπορεί να εμφανιστούν πολύ ελαφρύ πρήξιμο ή κάποιοι μώλωπες τα οποία σταδιακά υποχωρούν και η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της αμέσως.

Επιπλέον, η χρήση του διοξειδίου του άνθρακα βρίσκει εφαρμογή και στην μειωμένη τριχοφυΐα στο τριχωτό της κεφαλής. Συνεισφέρει στην αιμάτωση του τριχωτού, με αποτέλεσμα να βοηθά στην αύξηση της τριχοφυΐας στο τριχωτό της κεφαλής. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν διοχετευτούν προσεκτικά αυξημένες ποσότητες διοξειδίου στο τριχωτό της κεφαλής, προσφέρουν καλύτερη αιμάτωση, ενώ βοηθούν έτσι την τριχοφυΐα να αυξηθεί.