Μη Επεμβατικό Facelift!

Κείμενο:Δρ. Ιωαννίδης Ανδρέας Πλαστικός Χειρουργός, http://www.advancedaesthetics.gr

Η Πλαστική Χειρουργική ολοένα και βελτιώνεται στον τρόπο αντιμετώπισης της γήρανσης και των αποτελεσμάτων της στο σώμα και στο πρόσωπο.

Η αρχική αντίληψη ήταν εντελώς μονοδιάστατη και επίπεδη. Πιστεύαμε ότι η κύρια αιτία στα σημάδια της γήρανσης ήταν η χαλάρωση και η πτώση των ιστών λόγω του αμείλικτου νόμου της βαρύτητας. Όλες οι χειρουργικές μέθοδοι που είχαν αναπτυχθεί αντιτάσσονται σ’αυτή την πτωτική τάση μονοδιάστατα. Ποτέ δε είχαν αναλυθεί σε βάθος τα κύρια αίτια της χαλάρωσης των ιστών και η εικόνα ενός κουρασμένου γηρασμένου προσώπου.

Η μεταφορά αυτής της αλλαγής στο πρόσωπο γίνεται ταυτόχρονα στο δέρμα και στους επικείμενους ιστούς. Ειδικότερα η γήρανση του δέρματος του προσώπου είναι αποτελέσματα συνδυασμού παραγόντων που αναφέρονται επιγραμματικά:

  • Καθυστέρηση στο ρυθμό παραγωγής κολλαγόνου (το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για τη σφρηγιλότητα του δέρματος).
  • Καθυστέρηση στην παραγωγή ελαστίνης (η ελαστίνη είναι υπεύθυνη για την τονικότητα και την ελαστικότητα του δέρματος).
  • Ο λιπώδης ιστός ατροφεί (το υποδόριο λίπος επενδύει το μυοσκελετικό ιστό γεμίζοντας το πρόσωπο).
  • Το δέρμα αφυδατώνεται.
  • Πολύ αργή ανανέωση και απομάκρυνση νεκρών κυττάρων από τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος.
  • Χαλάρωση των συνδετικών ιστών που συγκρατούν σωστά τη συνέχεια του δέρματος με τους υποκείμενους οστικούς και μυϊκούς σχηματισμούς (true and false retaining ligaments- of the skin).

Η χειρουργική αντιμετώπιση του χειρουργικού Face lift αντιμετωπίζει μόνο του ένα από τους έξι βασικούς παράγοντες γήρανσης του προσώπου, αυτού της χαλάρωσης των συνδετικών ιστών, οι υπόλοιποι παραμένουν έξω από το στόχο της χειρουργικής πρακτικής.

Η καινούργια αντίληψη στην Πλαστική Χειρουργική είναι η τρισδιάστατη διόρθωση του γερασμένου προσώπου με ταυτόχρονη έλξη και ανάρτηση και αναπλήρωση όλων των υπόλοιπων αναγκών για ένα ανανεωμένο δέρμα.

 

Αυτός είναι ο στόχος που το “Liquid Face Lift” με τη Μεσοθεραπεία και έγχυση Υαλορουνικού οξέος, αναπλήρωση του όγκου του προσώπου με έγχυση λίπους, Radiesse, Ssulptra, PRP βλαστοκύτταρα, laser, reconstructive Aquamid, Laser για ενεργοποίηση των ινοβλαστών προς την κατεύθυνση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και Μesobotοx για άμεση αφαίρεση ρυτίδων από περιοχές όπου η χειρουργική μας παρέμβαση δεν ασχολήθηκε.

Ο συνδυασμός ενός χειρουργικού Face Lift με Liquid Face Lift δίνει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα λόγω της αντικειμενικής και επιμέρους αντιμετώπισης των αλλαγών που υφίσταται το πρόσωπο και πάντοτε σε τρισδιάστατη μορφή.

Ο Πλαστικός Χειρουργός στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει όλα τα “θέλω” του ασθενούς θα χρειαστεί να επιστρατεύσει αρκετές τεχνικές και μεθόδους για να το επιτύχει και ο ασθενής από τη μεριά του θα πρέπει να είναι θετικός αποδέχτης της γνώσης αυτής για να αποκτήσει αυτό για το οποίο αναζήτησε τη συμβουλή του Πλαστικού Χειρουργού.