Λείο πρόσωπο με καινοτόμες θεραπείες από € 50!!

Έξυπνα μηχανήματα αξιολογούν τις ανάγκες του δέρματος και του προσφέρουν θρέψη, ένα μηχανικό πίλινγκ εφαρμόζεται ακόμα και στις σακούλες, ενώ ένα πρωτοποριακό λίφτινγκ χαρίζει σύσφιγξη με μικρό χρόνο αποθεραπείας. Οι νέες προτάσεις της επιστήμης για τέλεια επιδερμίδα σε κάθε ηλικία είναι εδώ και μάλιστα με χαμηλό κόστος.

Μέσα σε ένα σκηνικό που παραμένει απογοητευτικά ίδιο, εμείς έχουμε την ανάγκη να αισθανθούμε ότι αλλάζουμε… Τον τελευταίο καιρό που η οικονομική κατάσταση βάζει φρένο στις αγορές και τις επιλογές μας, οι ειδικοί της ομορφιάς, από τους γιατρούς μέχρι τους επαγγελματίες στα κέντρα αισθητικής, ρίχνουν τις τιμές στις θεραπείες τους, αναλαμβάνοντας να τονώσουν την αυτοπεποίθησή μας. Οι καινούριες προτάσεις τους αποδεικνύονται το δυνατό χαρτί που έχουμε για να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας.

 

Απεικονιση 3d
Προτού αποφασίσετε να κάνετε μια περιποίηση ομορφιάς, μια καλή ιδέα είναι να υποβληθείτε στη λεγόμενη δερμοανάλυση. Πρόκειται για τον πιο σύγχρονο τρόπο αξιολόγησης των αναγκών της επιδερμίδας με τρισδιάστατη απεικόνιση. Αρχικά θα καθίσετε μπροστά σε ένα ειδικό μηχάνημα, το οποίο θα πάρει φωτογραφικές λήψεις από τρεις διαφορετικές γωνίες, αποκαλύπτοντας όχι μόνο τι συμβαίνει στην επιφάνεια του δέρματος -αυτό δηλαδή που μπορεί να δει ο γιατρός-, αλλά και στις βαθύτερες στιβάδες.
Με αυτό τον τρόπο ο ειδικός θα σας προσφέρει μια εξατομικευμένη θεραπεία για δερματικές βλάβες που ενδέχεται να παρουσιαστούν κάποια στιγμή στο μέλλον, όπως ρυτίδες, δυσχρωμίες ή ευρυαγγείες.

 

Γιατί να την κάνω; Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, έχει νόημα να γίνει η απεικόνιση, κυρίως για να δούμε την έκταση της φωτογήρανσης, αλλά και για να παρακολουθήσουμε αν αποδίδει και πόσο καλά πηγαίνει μια θεραπεία, όπως το πίλινγκ, η μεσοθεραπεία, η ανάπλαση με λέιζερ και τα εμφυτεύματα.

 

Έχει παρενέργειες; Η διαδικασία είναι ανώδυνη και η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι σύγχρονα φίλτρα UV.

 

Πόσο κοστίζει; Η καινούρια συσκευή που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα ονομάζεται ClearVision 3D και συνήθως συνδυάζεται με τη θεραπεία. Ωστόσο, μπορεί να γίνει και εντελώς δωρεάν σε όσους δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι είναι αυτό που χρειάζονται και επιθυμούν κάποια συμβουλή.
 
Mε τη δύναμη του φωτός
Από τα 35+ μέλημά μας πρέπει να είναι η θωράκιση του δέρματος με περισσότερα αντιοξειδωτικά. Γι’ αυτό οι γιατροί ίσως συστήσουν θεραπείες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνουν την αποσύνθεση του κολλαγόνου. ‘Οταν μειώνονται τα αντιοξειδωτικά, παρατηρείται μεγάλη επιβράδυνση στο ρυθμό παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Γι’ αυτό σε πρώτο στάδιο στοχεύουμε στην εξαφάνιση των παραγόντων που καταστρέφουν την επιδερμίδα.
Για να γίνει αυτό, ο ειδικός εφαρμόζει για μία ώρα την ουσία 5-ala (αμινολεβουλινικό οξύ) στο δέρμα και στη συνέχεια την ενεργοποιεί με λέιζερ. Αυτή η θεραπεία πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα για διάστημα δύο μηνών και στο μεσοδιάστημα να μπορεί να συνδυαστεί με εφαρμογή ενός πίλινγκ με πιροσταφυλικό οξύ ή μεσοθεραπεία με πολυβιταμίνες και υαλουρονικό οξύ.

 

Γιατί να την κάνω; Το συστατικό 5-ala αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνει τη χαλάρωση και συσφίγγει την επιδερμίδα.

 

Έχει παρενέργειες; Τη στιγμή που το λέιζερ ενεργοποιεί τη φωτοευαίσθητη αυτή ουσία, υπάρχει περίπτωση να αισθανθείτε ελαφρύ τσούξιμο και το δέρμα σας να κοκκινίσει για λίγες ώρες.

 

Πόσο κοστίζει; Η τιμή της μεθόδου, γνωστής ως PDT (λέιζερ και 5-ala), ξεκινά από € 50 – € 80 (χωρίς την ουσία) και φτάνει τα € 200 (με το 5-ala). Για πίλινγκ και μεσοθεραπεία είναι € 80.

 

Η μεσοθεραπεία… αλλιώς
Από την ηλικία των 20+ η φροντίδα του δέρματος βασίζεται στη χρήση ενός καλού προϊόντος καθαρισμού, μιας ενυδατικής κρέμας με αντιοξειδωτικά και SPF ή στη θεραπεία της ακμής, εφόσον υπάρχει πρόβλημα. Μια καινούρια τεχνολογία, το Dermafrac, συνδυάζει ήπιας μορφής μηχανική απολέπιση με μεσοθεραπεία.
Όπως εξηγεί η πλαστικός χειρουργός Βίλλυ Ροδοπούλου, η κεφαλή της αναρροφά το δέρμα και το εγκλωβίζει, ώστε αυτό να έρθει σε επαφή με εκατοντάδες μικροσκοπικές ακίδες. Οι τελευταίες ανοίγουν μικρές οπές σε αυτό, προκειμένου να διεισδύσουν πολύτιμα συστατικά σε μορφή ορού και να φτάσουν στις μεσαίες στιβάδες του.

 

Γιατί να την κάνω; Η διαδικασία βελτιώνει γενικά την όψη του δέρματος και έχει αποτέλεσμα τη διέγερση των ινοβλαστών και την ενεργοποίηση του φυσικού μηχανισμού παραγωγής κολλαγόνου μέσω των μικρών βελονών. Με αυτό τον τρόπο απαλύνονται οι ουλές και οι λεπτές γραμμές. Επίσης, μειώνονται οι πανάδες με τη χρήση κοζικού οξέος, μιας ουσίας που χρησιμοποιεί η γιατρός. Αν πάλι υπάρχει αφυδάτωση, εφαρμόζεται υαλουρονικό οξύ. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από έξι συνεδρίες, μία ανά δύο εβδομάδες. Ο αριθμός τους ωστόσο ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.

 

Έχει παρενέργειες; Αμέσως μετά τη θεραπεία το δέρμα θα παρουσιάσει ερυθρότητα, η οποία υποχωρεί σταδιακά.

 

Πόσο κοστίζει; Η τιμή ξεκινά από € 120. Πληροφορίες: MD One, τηλ.: 210 6810490.
 
Λίφτινγκ για 35+;
Το Global face lift είναι μια νέα επεμβατική προσέγγιση, στην οποία χρησιμοποιούνται ειδικά ράμματα με σκοπό να επαναφέρουν στη σωστή θέση τους ιστούς που έχουν χαλαρώσει, χωρίς να απαιτούνται μεγάλες χειρουργικές τομές.
Η πλαστικός χειρουργός Έλενα Τζαμαντάκη εξηγεί: «Η συγκεκριμένη τεχνική ανορθώνει τους πεσμένους ιστούς με μικρές τομές και συγχρόνως αποκαθιστά τους όγκους της νεότητας (δηλαδή το λίπος που χάθηκε) που έχουν ατονήσει λόγω της λιποατροφίας που επιφέρει ο χρόνος. Αυτό μπορεί να γίνει με δικό μας λίπος ή με ενέσεις υαλουρονικού οξέος. Η επέμβαση ενδείκνυται για γυναίκες άνω των 35, λόγω του ότι τότε το δέρμα στο πρόσωπο και το λαιμό αρχίζει να δείχνει κουρασμένο. Σίγουρα η τεχνική δεν συνιστάται σε ηλικίες άνω των 60-65, για τις οποίες προτείνεται το κλασικό face-neck lift. Η επέμβαση γίνεται με μικρές τομές (2 εκ.) στο τριχωτό της κεφαλής και πίσω από το αυτί. Το αποτέλεσμα διαρκεί πάνω από μία πενταετία, όμως μελλοντικά χρειάζονται μικρές διορθώσεις».

 

Γιατί να το κάνω; Η κ. Τζαμαντάκη εξηγεί: «Επειδή είναι ελάχιστα επεμβατικό και έχει μικρό χρόνο ανάρρωσης (ανάλογα με τις άλλες τεχνικές με τις οποίες συνδυάζεται), που μπορεί να φτάσει τις 4-5 μέρες.

 

Έχει παρενέργειες; «Το αποτέλεσμα είναι φυσικό, η διαδικασία ασφαλής και η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη στην κλινική. Οι τομές είναι ελάχιστες και η εικόνα αναστρέφεται, χωρίς τον κίνδυνο μόνιμης παραμόρφωσης» τονίζει η γιατρός.

 

Πόσο κοστίζει; Η τιμή του ξεκινά από € 3.500.

 

Fractional Laser
Όσες είστε γύρω στα 40 και έχετε ανάγκη από ένα φρεσκάρισμα που θα λειάνει τις ρυτίδες και τις καφέ κηλίδες στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια, ένα νέο λέιζερ υπόσχεται να τα καταφέρει: το fractional Emerge. Η βασική ένδειξη της χρήσης του είναι η ανάπλαση της επιδερμίδας αλλά και η βελτίωση της όψης των ραγάδων στο σώμα (η θεραπεία γίνεται σε κάθε ηλικία). Η ένταξή του στην κατηγορία των fractional δικαιολογείται από το γεγονός ότι προκαλεί τμηματικά πολύ μικρούς τραυματισμούς κάτω από το δέρμα, οπότε διεγείρει το κολλαγόνο με αποτέλεσμα τη γένεση νέων ιστών.
Συνολικά χρειάζονται 3-5 συνεδρίες ανάλογα με το πρόβλημα. Η πρώτη και η δεύτερη γίνονται σε διάστημα ενός μήνα και οι επόμενες ανά δύο.

 

 Γιατί να το κάνω; Συστήνεται εφόσον η επιδερμίδα χρειάζεται ανάπλαση και ενδείκνυται κυρίως για τις πολύ μικρές ρυτίδες στο άνω και κάτω βλέφαρο και το πόδι της χήνας. Επιπλέον,είναι μη επεμβατική μέθοδος, δεν χρειάζεται αναισθησία και το λέιζερ είναι ασφαλές, γιατί διαθέτει αισθητήρα. Κατά τη διάρκεια της μεθόδου θα νιώσετε μικρά τσιμπηματάκια, αλλά μετά μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας.

 

Έχει παρενέργειες; Οι βλάβες που προκαλεί και οι οποίες θυμίζουν χαρτί μιλιμετρέ δεν φαίνονται επιφανειακά με αυτή τη συσκευή, επομένως ο χρόνος αποθεραπείας είναι μικρός. Το ελαφρύ ερύθημα που παρατηρείται υποχωρεί σε λίγες ώρες.
Πόσο κοστίζει; Η τιμή της συνεδρίας κυμαίνεται από € 150 έως € 250.
 
What’s hot?
Για καθαρισμό και ανάπλαση: Η καινούρια τεχνολογία του μηχανικού πίλινγκ γίνεται με διαμάντι (Diamond stick) μίας χρήσεως και είναι κατάλληλη ακόμα και για την ώριμη επιδερμίδα που εμφανίζει χαλάρωση σε σημεία όπως τα βλέφαρα. Το κόστος ξεκινά από € 60 και αφορά τη χρήση του διαμαντιού τοπικά για πανάδες, ενώ για όλο το πρόσωπο είναι € 80

 

Για τη χαλάρωση μετά τα 40+: Η πλέον κλασική θεραπεία είναι οι ραδιοσυχνότητες. Αν δεν αντέχετε την αίσθηση καύσου που προκαλείται συχνά, ορισμένα ιατρεία εφαρμόζουν τις καινούριες RF, που λειτουργούν με ψύχος και ονομάζονται Cryogenics. Τέλος, για εφέ σύσφιγξης και λίφτινγκ σε μία συνεδρία, υπάρχει η συσκευή υπερήχων Ulthera

 

Για αντιοξειδωτική προστασία: Το κακάο αναδεικνύεται συστατικό-κλειδί όσον αφορά την περιποίηση του προσώπου χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιρυτιδικές του ιδιότητες. Στη θεραπεία chocolate face treatment συνδυάζονται εφαρμογή μάσκας, scrub, σέρουμ και κρέμας. Το κόστος είναι € 45