Κυτταρίτιδα και Τοπικό Πάχος τέλος

κυτταρίτια τοπικό πάχος

Χτυπήστε κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος με τις πλέον σύγχρονες αποτελεσματικές μεθόδους!


 Κείμενο: Κυριάκος Οικονομίδης, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Η σύγχρονη καθιστική ζωή και η κακή διατροφή πλούσια σε λιπαρά είναι ενοχοποιητικοί παράγοντες για την παρουσία της κυτταρίτιδας, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε κληρονομικούς λόγους, όπως και το τοπικό πάχος. Παράλληλα, παρατηρείται κακή μικροκυκλοφορία και συσσώρευση τοξινών. Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα έχουμε περισσότερες επιλογές για να τα αντιμετωπίσουμε.

 

ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΧΟΣ

Λιπογλυπτική (χειρουργείο)

Το τοπικό πάχος εγκαθίσταται σε διάφορες περιοχές του σώματος, όπως είναι οι γλουτοί, η κοιλιά, τα γόνατα, οι γάμπες, ακόμα και η πλάτη. Η λιπογλυπτική, εξελιγμένη τεχνική της λιποαναρρόφησης, απευθύνεται σε ανθρώπους με τοπικό πάχος και όχι σε παχύσαρκους. Η επέμβαση είναι αρκετά δημοφιλής και, εκτός από την περίσσεια λίπους από την οποία μας απαλλάσσει, βελτιώνει το περίγραμμα του σώματος. Ποια είναι τα νεότερα δεδομένα; Ο πλαστικός χειρουργός έχει πλέον στη διάθεσή του πολύ μικρές κάνουλες για να αφαιρέσει το λίπος, χάρη στις οποίες το τραύμα δεν είναι μεγάλο. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και το λίπος που αφαιρείται δεν επανεγκαθίσταται. Η τελευταία εξέλιξη στο θέμα της λιποαναρρόφησης είναι η λιπόλυση με laser. Ο γιατρός κάνει μια τομή στο δέρμα του ασθενούς και με τη βοήθεια του φωτός της κάνουλας το laser διαλύει το λίπος στα σημεία που επιθυμούμε.

 

Ενέσεις λιπόλυσης (χωρίς νυστέρι)

Η μέθοδος που γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας πριν από 10 χρόνια αφορά στην έγχυση της ουσίας φωσφατιδυλχολίνης σε εκείνα τα σημεία που παρουσιάζουν τοπικό πάχος. Η τεχνική έχει πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά η ουσία δεν έχει πάρει έγκριση χρήσης από τον αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων. Οι ενέσεις διαλύουν το λίπος και τις πρώτες μέρες εμφανίζεται τοπικά μελανιά και πόνος, συμπτώματα που στην πορεία απομακρύνονται.

Με υπερήχους

Το Ultra Shape είναι ένα από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα που λειτουργεί με υπερήχους και εφαρμόζεται για απώλεια λίγων πόντων από την περιοχή που μας ενδιαφέρει. Θεωρείται ασφαλές, δεν παρουσιάζει επιπλοκές και δεν ενέχει πόνο. Το χειρίζεται ειδικός και ανάλογα με το πρόβλημα απαιτείται ένας αριθμός συνεδριών.

κυτταρίτιδα τοπικό πάχος

 

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Με λεμφικό μασάζ

Στην περιοχή που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα, η μικροκυκλοφορία δεν είναι καλή, γιατί η αιμάτωση δεν γίνεται σωστά. Έτσι, ο γιατρός μπορεί να προτείνει την εφαρμογή κάποιας συσκευής με την οποία επιτυγχάνεται λεμφικό μασάζ ανώδυνα και αποτελεσματικά. Ενδεικτικά, το Endermologie βασίζεται στη λειτουργία κυλίνδρων, οι οποίοι με ελεγχόμενη συμπίεση εφαρμόζονται στις περιοχές που υπάρχει το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα; Η μικροκυκλοφορία βελτιώνεται και η περιοχή αιματώνεται. Με τον ίδιο τρόπο, συσκευές όπως το lipomassage και το velasmooth απομακρύνουν τη λέμφο και καίνε τα λιποκύτταρα. Η οξυγόνωση της περιοχής οδηγεί στην αποβολή των άχρηστων υγρών και των τοξινών από τα σημεία του σώματος όπου εμφανίζεται ο φλοιός πορτοκαλιού. Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.

 

Μεσοθεραπεία

Ο Γάλλος Μισέλ Πιστόρ που την πρωτοεφάρμοσε τη δεκαετία του 1950 βίωσε την επιτυχία της σύλληψής του, αφού η μέθοδος όχι απλά αναγνωρίστηκε από τη Γαλλική Ιατρική Ακαδημία ως θεραπευτική, αλλά αποτελεί σήμερα μία από τις δημοφιλέστερες θεραπείες για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει το δέρμα μας. Ο γιατρός με μικρές βελόνες εγχύει τοπικά συγκεκριμένα συστατικά, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να πετύχει. Έτσι, στην κυτταρίτιδα το κοκτέιλ μπορεί να περιλαμβάνει φωσφατιδυλχολίνη, καφεΐνη, ιδεβενόνη, βιταμίνες, προκαϊνη, πεντοξυφυλλίνη, οι οποίες έχουν λιπολυτική και συσφιγκτική δράση και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών. Η θεραπεία είναι σχετικά ανώδυνη, αφού οι βελόνες που χρησιμοποιούνται για να περάσουν τα συστατικά στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος είναι πολύ μικρές.

κυτταρίτιδα τοπικό πάχος

Peeling

Και εδώ το μυστικό βρίσκεται στα συστατικά που δρουν ακόμη και επιδερμικά: φωσφατιδυλχο-λίνη, καφεΐνη, βιταμίνες. Ο γιατρός απλώνει το peeling και κάνει μασάζ στην περιοχή. Για να είναι ορατά τα αποτελέσματα απαιτείται ένας αριθμός επισκέψεων. Αν πάλι θέλετε να… κάνετε και λίγη δουλειά στο σπίτι, επιλέξτε γυμναστική (π.χ. καθίσματα, ποδήλατο) και αξιοποιήστε τη λούφα στο ντους, ώστε να διεγείρετε την αιμάτωση της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη: Body tender: Επιλέξτε την κατάλληλη θεραπεία για το δέρμα σας