Θεραπείες για προβλήματα στο δέρμα μετά το καλοκαίρι

fraxel Laser

Μόλις τελειώσει το καλοκαίρι και οι διακοπές του καλοκαιριού είναι μόνο αναμνήσεις, αρχίζουν τα «βάσανα». Εμφανίζονται μικρά η μεγάλα προβλήματα στο πρόσωπο και οχι μόνο!

Είναι γνωστή και ορατή η γυναικεία επιθυμία για ένα έντονο μαύρισμα. Άλλωστε το μαύρισμα αποτελεί πανάκεια για τη γυναικεία ομορφιά όπως συχνά λένε οι περισσότερες γυναίκες. Η μελάγχρωση, δηλαδή το μαύρισμα, αποτελεί πανάκεια για τη γυναικεία ομορφιά όπως συχνά λένε οι περισσότερες γυναίκες. Η μελάγχρωση, δηλαδή το μαύρισμα, αντιστοιχεί σε αντίδραση της προσαρμογής του δέρματος στην έκθεση στον ήλιο. Όμως ο ήλιος ή καλύτερα η ηλιακή ακτινοβολία παρά τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει σαν πηγή ενέργειας μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο δέρμα μας.

Προβλήματα που αφορούν την υγεία του δέρματος.

Οι βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου λειτουργούν «αθροιστικά» και αφήνουν τα ίχνη τους στο πέρασμα των χρόνων εφόσον δεν έχει χρησιμοποιηθεί σωστά η αντιηλιακή προστασία. Έτσι παρατηρούμε συχνά στο ευαίσθητο γυναικείο δέρμα την δημιουργία κηλίδων, δυσχρωμιών και ευρυαγγείων. Ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή χρειάζονται τα λευκά δέρματα τα οποία δεν μαυρίζουν με την ηλιακή ακτινοβολία αλλά κοκκινίζουν. Ειδικά σ’ αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να παρατηρούμε-ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα την πιθανή αλλαγή των σπιλών-ελιών με αυτοεξέταση. Πρέπει να πραγματοποιείται χαρτογράφηση απο πλαστικό χειρουργό και όταν διαπιστώνεται οποιαδήποτε αλλαγή να εξαιρείται αφαιρείται.

προβλήματα δέρμα

Αισθητικά προβλήματα στο δέρμα-Αφυδάτωση της κυτταρικής μεμβράνης, καταστροφή των ενζύμων και του DNA.

Τα αποτελέσματα αυτών είναι η αφυδάτωση της επιδερμίδας που συνηγορεί στην σταδιακή γήρανση. Η ενεργειακή επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας προκαλεί στα κύτταρα του δέρματος σημαντικό αριθμό βιοχημικών και βιολογικών φαινομένων. Ένα απο αυτά είναι η «ανοσοκαταστολή». Σημαντικός μηχανισμός για την εμφάνιση γήρανσης. Τα σημάδια της φωτο-επαγόμενης γήρανσης παρατηρούνται στις περιοχές που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο δηλαδή, στο πρόσωπο, στο στέρνο, στο ντεκολτέ, στην ραχιαία επιφάνεια των χεριών και στους βραχίονες.

Παρατηρούμε:

• Αλλαγές στον χρωματισμό

• Εμφάνιση φαγεσώρων κηλίδων στο περιο- φθαλμικό τμήμα

• Τονισμό των ρυτίδων (γίνονται βαθύτερες και περισσότερες)

• Αλλαγή ή καταστροφή των δερματικών ινών

Οι προτεινόμενες θεραπείες είναι:

• Χημικό peeling που προκαλεί σταδιακή απολέπιση με διέγερση των ινοβλαστών του δέρματος όπου παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη.

• Μικροδερματοαπολέπιση: μικροκρύσταλλοι «τρίβουν» την επιδερμίδα με τις κηλίδες να υποχωρούν ή και να εξαφανίζονται.

• Χρήση Laser.

Όλες αυτές οι θεραπείες πραγματοποιούνται στο ιατρείο και μόνο τους χειμερινούς μήνες. Οι αλλαγές που παρατηρούμε στον χρωματισμό του προσώπου εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας κάνουν την επιδερμίδα του προσώπου να φαίνεται θαμπή και κουρασμένη. Ως κύριο επακόλουθο της αφυδάτωσης, οι κύριες θεραπείες είναι: 

  • Χρήση Laser, η οποία προκαλεί ανάπλασητων ινών κολλαγόνου και σύσφιγξη του προσώπου.
  • Μεσοθεραπεία, με την οποία δημιουργούμε θεραπείες σε δύο επίπεδα. Είτε με το υαλουρονικό οξύ μεσοθεραπείας, το οποίο δίνει «όγκο» στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ, είτε από «κοκτέιλ» θεραπευτικών αναζωογονητικών ουσιών που περιλαμβάνουν βιταμίμες, ιχνοστοιχεία, ελεύθερα αμινοξέα και άλλα. Με την μεσοθεραπεία πετυχαίνουμε καλύτερη διασπορά των ανωτέρω ουσιών και αποκτούμε έτσι, ενα λαμπερό πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ.

Διαβάστε ακόμη: Ανάπλαση προσώπου με μη Επεμβατικές Θεραπείες