Χάσατε κιλά και κρέμασε το δέρμα; Υπάρχει λύση

μείωση τοπικού λίπους

Μετά από μαζική απώλεια βάρους με δίαιτα ή και επέμβαση γαστρικού δακτυλίου ή επέμβαση διαμερισματοποίησης στομάχου, το δέρμα κρεμάει. Κυρίως στην κοιλιά και στο στήθος αλλά και στους μηρούς και στα μπράτσα. Μετά από μια τεράστια προσπάθεια καταφέρατε και αποβάλλατε όλο αυτό το βάρος από πάνω σας. Όμως ντρέπεστε να γδυθείτε γιατί το χαλαρό δέρμα κρέμεται αντιαισθητικά.

κείμενο: Λαουλάκος Δημήτριος, Πλαστικός Χειρουργός
Τηλ.: 210 7241038 & 210 6107288, e.laoulde@gmail.com

Η λύση είναι εύκολη!

Κοιλιοπλαστική, ανόρθωση μαστών ή και αυξητική μαστών, ανόρθωση μηρών  ή βραχιονοπλαστική. Μόνες επεμβάσεις ή σε συνδυασμό μεταξύ τους.

 

Kοιλιοπλαστική:

Πλεονέκτημα της πλήρους κοιλιοπλαστικής είναι ότι πριν από την ραφή του δέρματος, μπορούμε να σφίξουμε τους μυς για να δώσουμε μια πολύ βελτιωμένη μεσαία γραμμή. Επίσης αφαιρούνται και οι ραγάδες που βρίσκονται από τον ομφαλό μέχρι το τριχωτό του εφηβαίου.

Η ουλή εκτείνεται πολύ πέρα από ό,τι για μια καισαρική τομή και συνήθως γυρίζει προς τα πίσω, στο ύψος της ζώνης.

Σε γυναίκες, από αυτή την τομή γίνεται και η αύξηση των γλουτών.

 Η επέμβαση αυτή σχεδόν πάντα συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση της κοιλιάς και των πλαϊνών. Κατ’αυτό τον τρόπο, τα πλαϊνά του κορμού αδειάζουν ταυτόχρονα με το κέντρο και το αποτέλεσμα είναι αρμονικό(γράμμωση κοιλιάς-μέση δαχτυλίδι).

Ακόμα ένα πλεονέκτημα, ότι ανορθώνεται το εφήβαιο και ανορθώνεται το πέος στους άνδρες αλλά και το αιδοίο στις γυναίκες.

κοιλιοπλαστική ανόρθωση στήθους βραχιονοπλαστική

Ανόρθωση Στήθους:

Όταν το στήθος είναι πεσμένο (η θηλή κοιτάει προς τα κάτω), τότε αυτή είναι η κατάλληλη επέμβαση για σας. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να συνδυαστεί με αυξητική (χρήση ενθεμάτων).

Η θηλή σηκώνεται σε μια νέα θέση και διατηρείται σε μια νησίδα ιστών. Αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και το υπόλοιπο στήθος ανασχηματίζεται με εσωτερικά ράμματα, με αποτέλεσμα ένα σηκωμένο στήθος. Η τεχνική διαφέρει από χειρουργό σε χειρουργό αλλά εγώ προτιμώ την «κάθετη» μέθοδο που δεν αφήνει καθόλου οριζόντια τομή, ώστε τα σημάδια να είναι πολύ λιγότερα από τις υπόλοιπες τεχνικές τύπου «ανεστραμμένης άγκυρας».

Πλεονέκτημα η σφριγηλότητα που χαρίζει στο στήθος και η διάρκεια του αποτελέσματος (παραμένει ανορθωμένο παρά τις αυξομειώσεις του βάρους).

Στους άνδρες συνήθως λιποαναρρόφηση είναι αρκετή και σε σπάνιες περιπτώσεις αφαίρεση και δέρματος.

κοιλιοπλαστική ανόρθωση στήθους βραχιονοπλαστική

Ανόρθωση μηρών:

Το χαλαρό δέρμα στο πάνω μέρος του μηρού αφαιρείται αφήνοντας μια ουλή που κρύβεται στην πτυχή της βουβωνικής χώρας. Η ουλή είναι σχεδόν πάντα εγκάρσια σε αυτή την πτυχή. Εάν το χαλαρό δέρμα είναι πολύ, τότε μια κατακόρυφη επέκταση μπορεί να χρειαστεί, αφήνοντας μια ουλή σχήματος Τ.

Οι τομές είναι συνήθως κρυμμένες σε μια πτυχή του δέρματος, καλύπτοντας το εσωτερικό του μηρού. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, η τομή αφήνει μια ουλή σε σχήμα Τ.

ευρυαγγείες

Βραχιονοπλαστική:

Το χαλαρό δέρμα στο άνω τμήμα του βραχίονα αφαιρείται, αφήνοντας μια ουλή που κρύβεται στη μασχάλη ή συχνότερα κατά μήκος της εσωτερικής πλευρά του βραχίονα και έως τον αγκώνα. Το μήκος της ουλής θα εξαρτηθεί από τον βαθμό της περίσσειας του δέρματος. Θα αφήσει μια γραμμή που θα σβήσει/ασπρίσει σε περίπου 12 μήνες.

Η τομή είναι συνήθως σε σχήμα L ή Γ από τη μασχάλη και κάτω, κατά μήκος του εσωτερικού του βραχίονα, αλλά μπορεί επίσης να είναι μόνο στη μασχάλη.

βραχιονοπλαστική

Αναισθησία-Νοσηλεία

Ανάλογα με την περίπτωση και την έκταση του προβλήματος, χρησιμοποιείται γενική αναισθησία ή μέθη και τοπική.

Η διάρκεια των επεμβάσεων είναι από 2-3 ώρες έως και 6-8 ώρες.

Οπωσδήποτε, κατά την πρώτη συμβουλευτική συνάντηση, θα δοθεί πρόγραμμα σταδιοποίησης των επεμβάσεων γιατί όλες μαζί δεν μπορούν να γίνουν. Μπορούν όμως να γίνουν σε ένα ή δύο ή και τρία στάδια, με διάστημα 3-6 μήνες μεταξύ των επεμβάσεων.

Περίπου 2 εβδομάδες θα δώσετε καιρό γαι να επανέλθετε στην καθημερινότητα, ανάλογα πάντα με την περίπτωση.

Θα φορέσετε έναν κορσέ πιεστικό ή σουτιέν, περίπου 3 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Με τις τελευταίες εξελίξεις στις τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής και τα κατάλληλα φάρμακα, αυτές οι επεμβάσεις είναι άκρως αποτελεσματικές αλλά και λυτρωτικές.