Χάρισε στο σώμα σου τις σωστές αναλογίες με Aspire laser!

μείωση τοπικού λίπους
Κείμενο: Kείμενο: Όθων Κρητικός, Πλαστικός Χειρουργός MD, email:[email protected]

Χάρισε στο σώμα σου τις σωστές αναλογίες του…

Η λιποαναρρόφηση ανέκαθεν αποτελούσε το αγαπημένο όπλο για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους. Η χρήση των συστημάτων Laser τελευταίας γενιάς μας έδωσε τη δυνατότητα να ανάγουμε την κλασσική επέμβαση της λιποαναρρόφησης, σε επέμβαση Laser-Σωματογλυπτικής. Με την επέμβαση αυτή ικανοποιούνται απόλυτα οι ιδιαίτερες απαιτήσεις του τοπικού πάχους τόσο στο γυναικείο σώμα, όσο και στο ανδρικό. Ως αποτέλεσμα, έχουμε τη σμίλευση της σιλουέτας στις επιθυμητές ανατομικές αναλογίες, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα και σύσφιξη. Πρόκειται για την κορύφωση της εξέλιξης στον τομέα της αντιμετώπισης του τοπικού λίπους. Το ASPIRE είναι ένα σύστημα Laser-Σωματογλυπτικής τελευταίας γενιάς, το οποίο εκτός από τήξη του λίπους, προκαλεί και εντυπωσιακή σύσφιξη του δέρματος αφού επιδρά και στον ενδιάμεσο συνδετικό ιστό, προκαλώντας συρρίκνωσή του. Να επισημάνουμε πως η σύσφιξη του δέρματος αποτελούσε αδύνατο σημείο, τόσο της κλασσικής λιποα- ναρρόφησης, όσο και των μηχανημάτων Laser-Lipolysis προηγούμενων γενεών. Πετυχαίνουμε λοιπόν, τόσο μείωση πόντων (λιπόλυση), όσο και βελτίωση της επιφάνειας του δέρματος (σύσφιξη).

Ενδείξεις

Η επέμβαση Laser-Σωματογλυπτικής ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της τοπικής λιποδυστροφίας, δηλαδή του τοπικού πάχους, καθώς και για την ήπια έως μέτρια χαλάρωση του δέρματος. Οι ιδιαίτερες απαιτήσεις του γυναικείου σώματος έχουν συνήθως να κάνουν με την κοιλιά, τους γοφούς (ψωμάκια), την πλάτη, τους γλουτούς, το εσωτερικό των μηρών, τα γόνατα, τις γάμπες, τους βραχίονες, τους αγκώνες και το λαιμό. Του ανδρικού σώματος αφορούν συνήθως στα πλαϊνά της κοιλιάς, στην κοιλιά περιομφαλικά, στο στήθος (γυναικομαστία), αλλά και κάτω από το πηγούνι.

Αντενδείξεις

Πρέπει να καταστεί σαφές πως δεν πρόκειται για μέθοδο αδυνατίσματος ή απώλειας βάρους, αλλά για μέθοδο καταπολέμησης του τοπικού πάχους. Όπως σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, αντένδειξη αποτελεί η ύπαρξη παθολογικών προβλημάτων, παθήσεων της πήξης του αίματος, η ύπαρξη λοιμώξεων ή φλεγμονών καθώς και η λήψη διάφορων φαρμάκων (πχ. αντιθρομβωτικά).

Προεγχειρητικός έλεγχος

Ο προεγχειρητικός εργαστηριακός και ιατρικός έλεγχος του ασθενούς είναι υποχρεωτικός όπως σε οποιοδήποτε χειρουργείο. Αν κριθεί απαραίτητο, πραγματοποιούνται και επιπλέον διαγνωστικές εξετάσεις. Στην περίπτωση της γυναικομαστίας πραγματοποιείται επίσης ορμονικός ή και υπερηχογραφικός έλεγχος.

Η επέμβαση

Η επέμβαση πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τις ειδικές εύκαμπτες κεφαλές του ASPIRE, μέσα από πολύ μικρές, αόρατες σχεδόν τομές (2-3 mm), οι οποίες πάντα γίνονται σε σημεία που κρύβονται από τις φυσικές πτυχές του σώματος.Το γεγονός πως οι κεφαλές αυτές είναι εξαιρετικά εύκαμπτες, αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς μπορούν και ακολουθούν τις κυρτές και κοίλες ανατομικές γραμμές του σώματος, δίνοντας πρόσβαση ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία, πετυχαίνοντας ένα, εντυπωσιακά, ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Το ASPIRE εκπέμπει σε δύο διαφορετικές συχνότητες, η μία προκαλεί λιπόλυση και η άλλη συρρίκνωση του συνδετικού ιστού και άρα σύσφιξη. Η θερμότητα που αναπτύσσεται στα σημεία εφαρμογής, καυτηριάζει τα αγγεία, ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την πιθανότητα αιμορραγίας και εκχυμώσεων. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείται μία πολύ λεπτή κάνουλα για την αναρρόφηση του υγροποιημένου λίπους.

Διάρκεια, ολική ή τοπική αναισθησία

Η όλη επέμβαση έχει διάρκεια από 30 λεπτά έως 3 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Ως επί το πλείστον πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε συνδυασμό με μέθη και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του μετά από λίγες ώρες. Αν πρόκειται να εφαρμοστεί σε μεγάλες επιφάνειες ή συνδυαστικά σε πολλά σημεία του σώματος ταυτόχρονα, τότε εφαρμόζεται γενική αναισθησία και ο ασθενής φεύγει το επόμενο πρωί. Στην περίπτωση που η διαδικασία γίνει στην περιοχή της κοιλιάς θα χρειαστεί ειδική ελαστική ζώνη για 20 περίπου ημέρες ενώ στα υπόλοιπα σημεία χρησιμοποιείται ειδική ελαστική περίδεση. Ανάλογα με το μέγεθος της επέμβασης, η διάρκεια αποχής από τις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να είναι από 24 ώρες μέχρι μία εβδομάδα.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα εμφανή, όσον αφορά τη μείωση του τοπικού πάχους. Η σύσφιξη του δέρματος οριστικοποιείται μέσα σε 1-3 μήνες.

Συμπέρασμα

Η laser- Σωματογλυπτική με ASPIRE έχει τεράστιο εύρος εφαρμογής, καθώς μπορεί να θεραπεύσει το τοπικό λίπος όπου και αν βρίσκεται αυτό.

• Δίνει λύση τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, αφού και αφαιρεί πόντους και βελτιώνει την επιφάνεια του δέρματος.

• Εμμένει ιδιαίτερα στη λεπτομέρεια, χάρη στις εύκαμπτες κεφαλές του laser.

• Επιτυγχάνει εμφανή σύσφιξη. Η χαλάρωση του δέρματος αποτελούσε ένα από τα δυσεπίλυτα προβλήματα τόσο της κλασσικής λιποαναρρόφησης, όσο και των μηχανημάτων Laser-Lipolysis προηγούμενων γενιών.

• Πολύ μικρές, σχεδόν αόρατες, τομές.

• Μείωση της πιθανότητας εμφάνισης επιπλοκών, όπως αιμορραγία, εκχυμώσεις, οίδημα και πόνος.

• Ελάχιστος χρόνος ανάρρωσης και επανόδου στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

• Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας αυτής σε συνδυασμό με τη σωστή ιατρική κρίση και το σωστό χειρουργικό χειρισμό, δίνουν οριστική λύση στα προβλήματα του τοπικού πάχους και εξασφαλίζουν επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα, με την προϋπόθεση βέβαια να διατηρηθεί σταθερό το σωματικό βάρος.


Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.