Ανόρθωση προσώπου: Η νέα τεχνική

ανόρθωση προσώπου

Ανόρθωση προσώπου “Midface lift”, μία εντυπωσιακή τεχνική χωρίς ορατά σημάδια. Το face lift είναι μια από τις πιο όμορφες και καθοριστικές επεμβάσεις που μπορεί να υποβληθεί κάποιος χαρίζοντας στον εαυτό του μια πολύ φρέσκια και ξεκούραστη εικόνα που συνήθως αντανακλά το πώς πραγματικά αισθάνεται και νιώθει.

Ανάλυση προσώπου από τον ειδικό

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που παίζει ρόλο τόσο στην επιλογή ή όχι του να προχωρήσει κάποιος σε αυτή την επέμβαση, είναι η σωστή και προσεκτική ανάλυση του προσώπου του από τον ειδικό. Ο Πλαστικός χειρουργός Αθανασίου Αθανάσιος, άρτι αφιχθείς από το Beverly Hills των ΗΠΑ, μας μιλάει για μια εντυπωσιακή τεχνική στην ανόρθωση προσώπου, το Midface lift. Αυτή αποσκοπεί στο να δώσει ένα φρέσκο και αναζωογονημένο πρόσωπο χωρίς να είναι ορατά τα σημάδια της επέμβασης.

Με την πάροδο του χρόνου παρατηρείται μια πτώση του μέσου προσώπου. Αυτό έχει ως συνέπεια να μεγαλώνει η απόσταση του κάτω βλεφάρου από την παρειά  και  σχηματίζονται, έντονες ρινοπαρειακές γραμμές. Η τεχνική αυτή μέσω δύο μικρών σχεδόν  αθέατων τομών στην κροταφική χώρα και ενδοστοματικά κάνει κάθετη ανόρθωση του προσώπου  αναστρέφοντας  όλη την εικόνα του  πτωτικού κουρασμένου  προσώπου, δίνοντας στο άτομο μια πολύ πιο νεανική και φρέσκια όψη χωρίς εμφανείς ουλές και σημάδια.

Σε περίπτωση που συνυπάρχει χαλάρωση του λαιμού τότε η επέμβαση θα πρέπει να συνδυαστεί και με Neck Lift  <<ανόρθωση λαιμού>>, που επιτυγχάνεται με μια μικρή τομή κάτω από το πηγούνι (υπογενείδιο χώρα), και αναδιάταξη ή συρραφή των πτυχών του μυώδους πλατύσματος, σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση τραχήλου εφόσον συνηγορεί  και αυτή στην εικόνα του χαλαρού η πτωτικού λαιμού. Οι συγκεκριμένες τεχνικές ανόρθωσης που περιγράφθηκαν  διαρκούν περίπου 10-15 έτη ενώ πρέπει να εφαρμόζονται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό προσώπου.

Kείμενο: Αθανασίου Αθανάσιος, MD, PhD, Πλαστικός Χειρουργός
e-mail: Athanasiou@athens-beverlyhills.com
www.athens-beverlyhills.com

 

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο “Ανόρθωση προσώπου: Η νέα εντυπωσιακή τεχνική”;
Ανακαλύψτε περισσότερα κείμενα που σας αφορούν στο νέο ALL ABOUT BEAUTY.

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.