Ανανέωση Προσώπου 3 σε 1

Harmony Laser

Η διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας αποτελεί όνειρο όλων των γυναικών. Δυστυχώς όμως πολλοί παράγοντες συνωμοτούν, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει από πολύ νωρίς τη λάμψη και την ελαστικότητά του. Από τη μία οι αντιαισθητικές πανάδες και οι δυσχρωμίες που είναι αποτέλεσμα της έκθεσής μας στον ήλιο, από την άλλη οι λεπτές γραμμές που εμφανίζονται γύρω από τα μάτια και το στόμα αρκούν για να αναστατώσουν το γυναικείο πληθυσμό.

Την απάντηση στο πρόβλημα έρχεται να τη δώσει η αισθητική ιατρική με τις θεραπείες laser. Θεραπείες που έχουν καθιερωθεί ως οι πλέον ανώδυνες και αποτελεσματικές. Η νέα μέθοδος Harmony Laser απαιτεί ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης και περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές θεραπείες, οι οποίες μπορούν να συνδυασθούν μεταξύ τους ανάλογα με το πρόβλημα.

 

1. ΦΩΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗ  ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η φωτοανάπλαση  με την τεχνολογία AFT (Advanced Fluorescence Technology) στοχεύει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φωτογήρανσης, δηλαδή στην αφαίρεση

  1. των μελαγρωματικών  βλαβών (κηλίδες & πανάδες) και
  2. των αγγειακών βλαβών του προσώπου ( ευρειαγγείες).

Η ενέργεια του παλμικού φωτός και της τεχνολογίας  AFT  απορροφάται επιλεκτικά από τα αγγεία , ενώ στην περίπτωση των καφέ στιγμάτων, η ενέργεια απορροφάται από τη χρωστική μελανίνη. Μ ε την «καταστροφή» των παραπάνω στόχων, ο οργανισμός διεγείρει τη διαδικασία επούλωσης και απορρόφησης των κατεστραμμένων  στοιχείων.

Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 5 συνήθως συνεδρίες. Μερικοί μπορούν να παρατηρήσουν δραστική διαφορά σε μόλις 2 ή 3 συνεδρίες, ενώ άλλοι ίσως να χρειαστούν παραπάνω.

Η φωτοανάπλαση με AFT είναι εγκεκριμένη για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά της από τον πλέον αυστηρό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA).

Η τεχνολογία AFT σας χαρίζει πιο νεανική και λαμπερή εμφάνιση, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα,  δίχως να  χρειαστεί να απέχετε από τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Harmony Laser

2.ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ PIXEL  PERFECT

 

Η  Pixel  Perfect είναι μια αισθητική θεραπεία με fractional laser (erbium  pixel  laser) που  αφαιρεί χρόνια από το πρόσωπό σας.  Το erbium  pixel  laser δρα προκαλώντας χιλιάδες μικρονυγμούς (μικροσκοπικές τρυπούλες) στο δέρμα, διατηρώντας όμως ανέπαφο τον παρακείμενο ιστό.

Αυτές οι μικρο-οπές διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης, οι οποίοι συντελούν στη δημιουργία νέου και υγιούς δέρματος.

Ο παρακείμενος ανέπαφος ιστός λειτουργεί ως απόθεμα για γρήγορη και αποτελεσματική επούλωση και αύξηση του κολλαγόνου. Με αυτόν τον τρόπο  βελτιώνεται δραματικά ο τόνος και η υφή του δέρματος.

 Η θεραπεία Pixel έχει θεαματικά αποτελέσματα, διότι

  • Λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες
  • Συρρικνώνει τους ευμεγέθεις πόρους
  • Διορθώνει τις ουλές ακμής
  • Απομακρύνει το κατεστραμμένο από τον ήλιο δέρμα
  • Επιδρά στις διάχυτες μελαγχρωματικές βλάβες

 

Η τεχνική Pixel  Perfect έχει την έγκριση του FDA. Είναι επομένως ασφαλής και αποτελεσματική. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι 2-3 μέρες και σε αυτό το διάστημα το δέρμα σας φαίνεται ελαφρά ερεθισμένο με ένα μικρό ερύθημα, σα να έχετε καεί από τον ήλιο.

Έτσι, η θεραπεία Pixel είναι δημοφιλής και γνωστή ως η θεραπεία του Σαββατοκύριακου.

Harmony Laser

3.ΣΥΣΦΙΓΞΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΛΑΙΜΟΥ

Μέχρι σήμερα οι πλαστικές επεμβάσεις αποτελούσαν τη μοναδική αποτελεσματική θεραπεία  για το χαλαρό δέρμα. Οι υποχρεώσεις όμως της καθημερινότητας καθώς και το κόστος μιας επεμβατικής θεραπείας την καθιστούν μερικές φορές αδύνατη.

Σήμερα υπάρχει μια απλή, γρήγορη και  μη επεμβατική εναλλακτική τεχνική, που ονομάζεται σύσφιγξη  μέσω της τεχνολογίας του παλμικού υπέρυθρου φωτός. Η τεχνολογία του παλμικού υπέρυθρου φωτός  είναι εγκεκριμένη από το FDA και εγγυάται ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Η ενέργεια των παλμών στο υπέρυθρο εύρος  απορροφάται  από τις εσωτερικές στιβάδες του δέρματος ενώ η επιδερμίδα μένει ανέπαφη.

Το παλμικό φως συσφίγγει, τονώνει και βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος  χωρίς πόνο και χρόνο αποθεραπείας. Συνήθως οι ασθενείς βλέπουν βελτίωση μετά  την πρώτη κιόλας συνεδρία

 

Κείμενο:  Γιώργος Αραβανής, Πλαστικός Χειρουργός, www.aravanisplasticsurgery.gr