Mικρογλυπτική και ωραίο χαμόγελο!

συχνό γέλιο
Κείμενο: Ελένη Γκίζα, Χειρουργός-Οδοντίατρος, με ειδίκευση στην Αισθητική- Επανορθωτική Οδοντιατρική και στη Λεύκανση Δοντιών

Το ωραίο χαμόγελο είναι διαβατήριο για μία καλή πρώτη εντύπωση!

Σήμερα βλέπουμε ότι κυριαρχούν στον επαγγελματικό στίβο, αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις άνθρωποι οι οποίοι εκτός από τα υπόλοιπα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους, φαίνονται νέοι, ευχάριστοι και υγιείς. Η γυμναστική και η υγιεινή διατροφή έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, μαζί με μία συνολικά καλή εμφάνιση την οποία πλέον επιδιώκουν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που αποφεύγουν να χαμογελούν επειδή δεν αισθάνονται ευχαριστημένοι με το χαμόγελό τους. Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει λύσεις σε πολλά αισθητικά προβλήματα. Ειδικά οι εξελίξεις  της σύγχρονης οδοντιατρικής έχουν απλοποιήσει πολλά προβλήματα πλέον.

Ένα ωραίο χαμόγελο είναι εφικτό σε μία μόλις επίσκεψη, τελείως ανώδυνα και αρκετά οικονομικά. Θα πρέπει να πούμε όμως ότι ένας γενικός οδοντίατρος δεν μπορεί να γνωρίζει όλα τα προβλήματα  οδοντιατρικής φύσεως που μπορεί να προκύψουν. Χρειάζεται πολλές φορές η συνεργασία διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως ενδοδοντιστές, περιοδοντολόγοι, παιδοδοντίατροι, ορθοδοντικοί, προσθετολόγοι, εμφυτευματολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί, κ.λπ.

Η Κα Ελένη Γκίζα, είναι Χειρουργός-Οδοντίατρος, με ειδίκευση στην Αισθητική Επανορθωτική Οδοντιατρική και στη Λεύκανση Δοντιών. Μιλήσαμε μαζί της, στο υπερσύγχρονο και πολύ art οδοντιατρείο της, δίπλα από το Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι για όλα όσα αφορούν ένα ωραίο χαμόγελο.

Εάν υπάρχουν ατέλειες όπως η αραιοδοντία (αραιά δόντια), δόντια με φθορές, ρωγμές, μη αρμονικού μεγέθους, στραβά η με δυσχρωμίες, υπάρχει πλέον λύση. Η μέθοδος της μικρογλυπτικής (bonding) ή  η χρήση όψεων πορσελάνης, ενδείκνυται όταν χρειάζεται αλλαγή στο σχήμα η στο μέγεθος των δοντιών.

Ο ειδικός μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς το χαμόγελο μέσα σε 4 ώρες, επικολλώντας κομμάτι κομμάτι όψεις συνθετικής ρητίνης η πορσελάνης στην επιφάνεια των έξι-οκτώ μπροστινών δοντιών.

Στις όψεις ρητίνης, τα δόντια δεν τροχίζονται καθόλου. Οι όψεις αυτές δημιουργούνται sur mesure, με το κατάλληλο σχήμα, κλίση και χρώμα, αφού έχουν προηγηθεί μετρήσεις και έχουν ληφθεί υπόψη και άλλοι παράγοντες, όπως το σχήμα του προσώπου, ο σωματότυπος, αλλά και άλλοι προσωπικοί παράγοντες. Χρειάζεται και μία καλλιτεχνική φύση του ειδικού, διότι πρόκειται στην ουσία για λίφτινγκ δοντιών.

Εάν πάλι υπάρχουν σπασμένα δόντια, η καλύτερη και πιο γρήγορη μέθοδος αποκατάστασης είναι η τεχνική Cad/Cam, με εκπληκτικά αποτελέσματα. Σε μία μόνο συνεδρία, με τη χρήση κάμερας και υπολογιστή, γίνεται τρισδιάστατη απεικόνιση του στόματος και δημιουργείται άμεσα στο ιατρείο η πορσελάνη που χρειάζεται, χωρίς να μεσολαβήσει οδοντοτεχνίτης και δεύτερη συνεδρία.

Εάν τέλος το μόνο πρόβλημα είναι το χρώμα των δοντιών, μπορείτε να κάνετε λεύκανση δοντιών. Η τεχνική που προτείνει η Κα Γκίζα, εφόσον ενδείκνυται, είναι με το σύστημα Zoom AP,  το οποίο δεν ταλαιπωρεί το σμάλτο των δοντιών και πετυχαίνει πολύ ανοικτούς τόνους σε μία μόνο συνεδρία.

Το σύστημα Ζoom AP διαρκεί λιγότερο από μία ώρα και είναι μία πολύ ευχάριστη διαδικασία παράλληλα. Εφαρμόζεται στην επιφάνεια των δοντιών ένα λευκαντικό ζελ, το οποίο ενεργοποιείται υπό το φώς τoυ ΖΟΟΜ ΑP. Το οξυγόνο του ζελ, εισχωρεί ήπια στα δόντια και λευκαίνει τις δυσχρωμίες, διατηρώντας την δομή των δοντιών. Παράλληλα, όσο η κυρία Γκίζα ασχολείται με τα δόντια σας, εσείς χαλαρώνετε ακούγοντας μουσική και φορώντας μία ειδική μάσκα που σας κάνει μασάζ στο πρόσωπο.

Για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα περισσότερο, καλό είναι να μην υπερβάλλετε στην κατανάλωση τροφών με χρωστικές ουσίες όπως το τσάϊ, το κόκκινο κρασί, και ο καφές. Αμέσως μετά από μία τέτοια κατανάλωση, θα πρέπει να βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας.

Εάν μετά από καιρό το χρώμα των δοντιών σας δεν είναι τόσο λευκό, δεν χρειάζεται νέα επίσκεψη στο ιατρείο, παρά μόνο η χρήση ειδικού λευκαντικού υλικού στο σπίτι, σε ατομικά δισκάρια που σας προμηθεύει η Κα Γκίζα.

Απλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η αισθητική και η υγεία πρέπει να συμβαδίζουν. Οπότε ένας εξαμηνιαίος έλεγχος στον οδοντίατρο σας προφυλάσσει από τυχόν προβλήματα.

Έτσι θα μπορείτε να χαμογελάτε άφοβα!


Aesthetic Dentist
Helen Gkiza D.D.S.

Laser Treatment,Fort MayersU.S.A.

www.eurodentica.gr