Αποτοξίνωση για σώμα και πνεύμα με Yogalosophy!

Η άσκηση που «κατέκτησε» Jennifer Aniston και Victoria Beckham

Όλα τα μυστικά και οι ασκήσεις που ακολουθούν οι δύο star από την καθηγήτρια yogalosophy, Mandy Ingber.

Το πρόγραμμα yoga της Μandy Ingber, Yogalosophy, μεταμόρφωσε την Jennifer Aniston και βοήθησε την Victoria Beckham να χάσει τα κιλά εγκυμοσύνης. Περιλαμβάνει ασκήσεις γιόγκα, αλλά και τρόπους αποτοξίνωσης από τις κακές σκέψεις και την αρνητική αύρα.
Η Aniston δήλωσε για τη νέα της «αγάπη»: «Η Mandy έφερε τη yoga στη ζωή μου. Χαίρομαι που θα έχετε κι εσείς την εμπειρία. Αυτό το πρόγραμμα θα αλλάξει το σώμα και το μυαλό σου. Είναι μία από τι πιο ευχάριστες και προκλητικές εμπειρίες που είχα ποτέ».

Η καθηγήτρια yoga και δημιουργός του προγράμματος, εξηγεί πώς μπορούμε να κάνουμε yogalosophy ακόμα και στο σπίτι μας, μαθαίνοντάς μας τις 3 βασικές ασκήσεις.

1.Αποτοξίνωσε το μυαλό σου. «Καταρχήν, συστήνω να αφήσεις τις τοξικές σκέψεις για τον εαυτό σου. Κράτα μία νέα προοπτική: Ακόμα και αν δεν άλλαζε τίποτα, έχω ένα τέλειο σώμα».
2. Δώσε προσοχή στην αναπνοή σου. «Η αναπνοή είναι ο δρόμος από το νου στο σώμα. Η αναπνοή θα διώξει τα όλα τα συναισθήματα που δε χρειάζεσαι πλέον – και με ένα σχεδόν αλχημιστικό τρόπο θα μεταμορφώσει την οργή, τη λύπη, ακόμα και τη χαρά σε καθαρή ενέργεια».
3. Κίνησε το σώμα σου. «Η ένωση σώματος και μυαλού μπορεί να γίνει σε κάθε φυσική δραστηριότητα. Φέρε την αίσθηση της yoga στις δραστηριότητές σου (όταν περπατάς, τρέχεις, κάνεις ποδήλατο) έχοντας συναίσθηση του σώματος και της αναπνοής σου».

Πρόγραμμα αποτοξίνωσης

1. Κάνε ένα ζέσταμα 20 – 30 λεπτών με την αγαπημένη σου αερόβια άσκηση (χορός, περπάτημα, ποδηλασία, ελλειπτικό).
2. Θέσε την πρόθεση σου. Σκέψου κάτι όπως: «Αφήνω πίσω μου ότι δε μου χρειάζεται πλέον».
3. Κάνε αυτές τις ασκήσεις yoga:

Καθιστός Σκύλος . Ακούμπα στο πάτωμα με τα χέρια και τα πόδια, κρατώντας τα χέρια σε απόσταση μεταξύ τους στην ευθεία των ώμων και τα πόδια στην ευθεία των γοφών. Πίεσε τα πέλματα κάτω καθώς σηκώνεις τους γοφούς σου ψηλά. Μετατόπισε το βάρος του σώματός σου προς τα χέρια σου ενώ φέρνεις το δεξί γόνατο προς το κεφάλι σου.

Kαθιστή στροφή. Κάθισε στο πάτωμα και λύγισε το αριστερό σου γόνατο στο πάτωμα μπροστά σου. Σταύρωσε από πάνω το δεξί πόδι εξωτερικά του αριστερού γονάτου. Τοποθέτησε τον αριστερό σου αγκώνα εξωτερικά του δεξιού γονάτου και πίεσε το δεξί σου χέρι στο πάτωμα κοντά στη βάση της σπονδυλικής σου στήλης. Πάρε εισπνοή καθώς εκτείνεις τη σπονδυλική σου στήλη και εκπνοή καθώς επανέρχεσαι.

Το καράβι. Κάθισε στο πάτωμα και προσπάθησε να ισορροπήσεις καθώς σηκώνεις τα πόδια σου ψηλά και τα χέρια σου μπροστά σου παράλληλα με το πάτωμα.

newsbeast.gr