Σου… έπεσαν τα μαλλιά; Δες πώς θα γλιτώσεις!

Αντιμετώπισε την εποχική – ή και μη- τριχόπτωση και μην αφήνεις τα μαλλιά σου να πάνε χαμένα.
Η τριχόπτωση δεν αντιμετωπίζεται πάντα εύκολα. Η dr. Francesca Fusco, με ειδικότητα στην Ιατρική και Καλλυντική Δερματολογία που διευθύνει την περίφημη ιατρική σχολή Μt. Sinai School και το ιατρείο της είναι γνωστό σε όλο το Μανχάταν, ενώ συνεργάζεται στη Νέα Υόρκη με γυναικεία περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές, δίνει συμβουλές και λύνει όλες σου τις σχετικές απορίες. «Χάνω καθημερινά πολλές τρίχες. Μπορεί να μείνω φαλακρή;»Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για μερικές δεκάδες τρίχες, ειδικά αυτή την εποχή κατά την οποία ο ρυθμός πτώσης είναι λίγο γρηγορότερος (αλλά όχι μεγαλύτερος) από το ρυθμό ανάπτυξης των τριχών. Όμως, μια ραγδαία απώλεια πρέπει να σε οδηγήσει σε δερματολόγο, ο οποίος θα σε κατευθύνει ιατρικά ώστε να αντιμετωπιστεί το είδος αλωπεκίας που σε ταλαιπωρεί.«Συντελεί στην τριχόπτωση το styling;»

Οι συχνές τεχνικές εργασίες στο κομμωτήριο, το δυνατό βούρτσισμα, η χρήση σφιχτών ρόλεϊ, το συνεχές φορμάρισμα με το πιστολάκι καταστρέφουν τα μαλλιά –ειδικά τα αδύναμα και ξηρά– δημιουργώντας φλεγμονή στο θύλακα της τρίχας και συνεπώς τριχόπτωση.

«Αληθεύει ότι αν κόψω τα μαλλιά μου πολύ κοντά, θα δυναμώσουν;»

Καθώς όλες οι διεργασίες ανάπτυξης μιας τρίχας ή τα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζει δημιουργούνται αρκετά πιο μέσα από το εξωτερικό δέρμα, σαφώς ούτε το συχνό κούρεμα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην εποχική τριχόπτωση. Αρκέσου σε διατροφή πλούσια σε λευκώματα, ψευδάργυρο και σίδηρο, χρησιμοποιώντας κατάλληλα σαμπουάν και προϊόντα φορμαρίσματος.

«Πώς μπορώ να προλάβω τη σταδιακή απώλεια των μαλλιών μου ή να βελτιώσω την υγεία τους;»

Οι θεραπείες με δυναμωτικές λοσιόν και αμπούλες, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα συμπληρώματα, επιταχύνουν την επανέκφυση και ανακόπτουν ταχύτερα την εποχική τριχόπτωση.

shape.gr