Σώμα που θυμίζει Κλεψύδρα; Ανάδειξέ το!

Έχεις καλοσχηματισμένη μέση, θανατηφόρες καμπύλες και το σώμα σου με τις “ρετρό” αναλογίες του θυμίζει γυναίκες άλλης εποχής… Σαν σταρ του Old Hollywood, κολάζεις στο πέρασμά σου τον αρσενικό πληθυσμό!
Έχεις σωματότυπο κλεψύδρα… 

… όταν το “άνοιγμα” του στήθους σου είναι ίδιο με το άνοιγμα των γοφών σου (θυμίζοντας κλεψύδρα) και όταν έχεις καλοσχηματισμένη και ευδιάκριτη μέση. Έχεις επίσης καμπύλες, όμορφες γάμπες και αστραγάλους.

Προβληματικές περιοχές: Παίρνεις βάρος στο πίσω μέρος των μηρών σου και το πάνω μέρος των χεριών σου.

Γενική SOS Παρατήρηση

Τι ρούχα να επιλέξεις για να αναδείξεις τη σιλουέτα σου:

Ανήκεις στις τυχερές γιατί από τους 5 τύπους σωματότυπων, ο σωματότυπος κλεψύδρα θεωρείται ο πιο ιδανικός, γιατί ο άνω και ο κάτω κορμός είναι σε απόλυτη αρμονία σε συνδυασμό με την καλοσχηματισμένη σου μέση. Ακόμα και όταν παχαίνεις το λίπος απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο σου το σώμα!

Α. Πώς θα αναδείξεις τα “δυνατά” σου σημεία:

Παρότι ο δικός σου σωματότυπος αναδεινύεται πολύ πιο εύκολα αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι ότι σε κολακεύουν τα ρούχα που διαγράφουν τις καμπύλες και όχι τα πιο φαρδιά και τα χωρίς φόρμα και σχήμα ρούχα.

Τα βασικά σου όπλα: 

  • Η μέση: Φρόντιζε να τονίζεις ένα από τα πιο θηλυκά και τα ένα από τα πιο λεπτά σημεία επάνω σου τη μέση σου δηλαδή, γιατί έτσι θα απογειώνεται κάθε φορά η εμφάνισή σου.
  • Φούστες/φορέματα με όγκο από τη μέση και κάτω! Και αυτό γιατί κάνουν τη μέση σου να δείχνει ακόμα πιο αδύνατη. Παρόλα αυτά και οι φούστες Α γραμμής και οι pencil θα σε κολακέψουν ειδικά αν έχεις και μερικά κιλάκια παραπάνω!
  • Οι λεπτές ζώνες: Μια σκουρόχρωμη λεπτή ζώνη γύρω από το λεπτότερο σημείο της μέσης σου, θα κολακέψει ακόμα περισσότερο τη σιλουέτα σου.
  • Μαλάκα υφάσματα και γραμμές που αγκαλιάζουν το καλοσχηματισμένο σου σώμα.
  • Φορέματα που αναδεικνύουν το στήθος σου και τα πόδια σου (χωρίς να είναι πολύ κοντά). Ο τόσο θηλυκός σωματότυπος σου είναι αρκετά θηλυκός από μόνος του δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις γιατί θα χάσεις πόντους από την κλασάτη και old-time- classic φιγούρα σου.
  • Τακούνια: Σε γυναίκες τόσο Old Hollywood σαν και εσένα, τα τακούνια είναι το παπούτσι που φτιάχτηκε για σένα.

    Διάσημες με σωματότυπο “κλεψύδρα”: Megan Fox, Salma Hayek, Scarlett Johansson, Halle Berry, Kate Winslet, Jessica Biel, Kelly Brook, Marilyn Monroe

    Πηγή: shape.gr