Πώς περιποιούμαστε σωστά μάτια, χείλη & χέρια;

Μην παραμελείτε τις ευαίσθητες ζώνες της επιδερμίδας, οι οποίες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Επενδύστε στα κατάλληλα προϊόντα και εντάξτε τα στην καθημερινή ρουτίνα της προσωπικής σας φροντίδας.

Χείλη
Δεν διαθέτουν υδρολιπιδικό φιλμ που να τα προστατεύει, γι’ αυτό και είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου που παρουσιάζουν σκασίματα είτε από το κρύο είτε από τη ζέστη με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος. Τα λιπ μπαλμ που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να τα προφυλάσσουν. Έχουν δείκτη SPF, τα θρέφουν και τα ενυδατώνουν, χαρίζοντάς τους βελούδινη υφή αλλά και διακριτικό, φωτεινό χρώμα.

 

Μάτια
Η περιοχή γύρω τους είναι πέντε φορές πιο λεπτή και ευαίσθητη σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι σπάει εύκολα. Απαραίτητη λοιπόν για την προστασία της είναι η εφαρμογή κρέμας ματιών ανελλιπώς πρωί βράδυ, καθώς και μια τρίτη φορά στο μέσο της ημέρας. Αυτό είναι αναγκαίο ιδίως όταν βρίσκεστε στον εσωτερικό χώρο του γραφείου, επειδή η ξηρή ατμόσφαιρα του air condition προκαλεί αφυδάτωση και επιβαρύνει την κατάσταση. Από την άλλη, τις ήμερες με έντονη ηλιοφάνεια φροντίστε να χρησιμοποιείτε μια κρέμα ματιών με δείκτη αντιηλιακής προστασίας.

Χέρια
Η επιδερμίδα τους, όπως και αυτή του προσώπου, είναι περισσότερο εκτεθειμένη στις εξωτερικές επιθέσεις, γι’ αυτό και δεν πρέπει να την παραμελείτε. Μια κρέμα χεριών με συστατικά όπως βούτυρο καριτέ, θρεπτικά έλαια και προβιταμίνη Β5 εξασφαλίζει βαθιά θρέψη και επανόρθωση, χαρίζοντας στο δέρμα ελαστική και λεία υφή.

Πηγή: elle.gr