Αντιμετωπίστε τις ραγάδες της εγκυμοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας, είναι πιθανό να αναπτυχθούν ραγάδες στην κοιλιά της. Οι μικρές αυτές ρήξεις του δέρματος προκαλούνται από την έντονη διάταση της κοιλιάς και συνοδεύονται από τις ρήξεις μικρών αγγείων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μικρών αιματωμάτων, τα οποία με τη σειρά τους επιφέρουν μακρόστενες κηλίδες ή αλλιώς ραγάδες.

Με την πάροδο του χρόνου, οι κηλίδες αυτές αντικαθίστανται από ουλώδη ιστό. Ο ουλώδης ιστός δεν απορροφάται και έτσι οι ραγάδες γίνονται μόνιμες.

Πώς αντιμετωπίζονται

Κατ’ αρχάς, πρέπει να χρησιμοποιηθούν ειδικά προϊόντα, τα οποία θα συμβάλλουν στην επούλωση των ραγάδων και θα μειώσουν το χρώμα και το μέγεθός τους. Για αυτόν τον λόγο καλό θα είναι:

-να ληφθούν ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά, τα οποία θα ενισχύσουν την αντοχή του δέρματος

-να ενισχυθεί η δράση των ινοβλαστών, ώστε να σταθεροποιηθεί η αρχιτεκτονική του δέρματος.

Για να προλάβετε την εμφάνισή τους, ξεκινήστε να απλώνετε το προϊόν, από τα τέλη του τρίτου μήνα, σε όλες τις περιοχές που ενδέχεται να παρουσιάσουν ραγάδες, όπως το στήθος, η κοιλιά, οι γοφοί, οι γλουτοί και οι μηροί.

Μετά το πέρας 1-2 μηνών από τον τοκετό, συνεχίστε να εφαρμόζετε το προϊόν στις πάσχουσες περιοχές, τουλάχιστον για 2-3 μήνες.

zougla.gr