Ποιές ηλικίες ξοδεύουν τα περισσότερα για τις αισθητικές επεμβάσεις;

Τα τελευταία δεδομένα στην Αμερικάνικη αγορά των αισθητικών και αντιγηραντικών επεμβάσεων καταδεικνύουν τη στατιστική σταδιακή αύξηση τους την τελευταία χρονιά σε σύγκριση με την προηγούμενη. Οι Αμερικάνοι ξόδεψαν συνολικά μέσα στο 2010 το ποσό των 10,1 δισεκατομύριων δολλαρίων σε αισθητικές επεμβάσεις, παραβλέποντας το γεγονός της οικονομικής ύφεσης.

Το πιο σημαντικό όμως σημείο της παραπάνω έρευνας είναι η καταγραφή των ηλικιών που ξοδεύει τα περισσότερα σε αισθητικές επεμβάσεις και προιόντα κοσμετικής ιατρικής. Σύμφωνα με τα δεδομένα το 43% αφορά άτομα με ηλικίες μεταλύ 31 και 45 ετών., ενώ οι ηλικίες μεταξύ 51 και 64 ξόδεψαν μόλις το 28% του συνολικού καταγραφόμενου ποσού.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της αμερικάνικης ένωσης αισθητικών πλάστικών χειρουργών,

Leo McCafferty, η εξέλιξη των επέμβάσεων και του χρόνου αποθεραπέιας, καθώς και η συνεχής ενημέρωση από την τηλεόραση, τα περιοδικά και το διαδίκτυο κάνουν πιο προσιτές αυτές τις παρεμβάσεις σε όλο και νεαρότερες ηλικίες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Leo McCafferty “ Σήμερα διαθέτουμε πολλές εναλλακτικές θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα σε σύγκριση με την περασμένη δεκαετία. Σε ότι αφορά τις ενέσιμες θεραπείες, όπως το Botox και το Juvéderm, δεν απαιτούν, σχεδόν καθόλου χρόνο αποθεραπείας,  ενώ από την άλλη πλευρά ακόμη και οι σύγχρονες αισθητικές χειρουργικές επέμβάσεις με τη χρήση των πιο πρόσφατων μηχανημάτων λέιζερ και ραδιοσυχνοτήτων απαιτούν πολύ μικρότερες τομές σε σχέση με το παρελθόν, λιγότερο χρόνο αποθεραπείας και ταυτόχρονα παρέχουν πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια.

Κείμενο: Αντωνιάδης Αθανάσιος , Πλαστικός Χειρουργός