Οι τέσσερις κορυφαίες, κλινικά αποδεδειγμένες ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης C.

«Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι η ΒιταμίνηC (σε μορφή AscorbylGlucoside, L-ασκορβικού οξέος ή Ενεργοποιημένης Βιταμίνης C) προσφέρει μια εκτενή σειρά ευεργετικών ιδιοτήτων όταν ενσωματώνεται σε καλλυντικά προϊόντα, λέει η SherryHsiung, MD, Σύμβουλος Δερματολόγος της KiehlsSince 1851 στη Νέα Υόρκη. «Είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης και στην επαναφορά της επιδερμίδας σε μια υγιή, νεανική κατάσταση

  • Καταπολεμά τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Διαθέτοντας αντιοξειδωτικές ιδιότητες, δρα ως παράγοντας εγκλωβισμού των ελεύθερων ριζών, αποτρέποντας τις βλάβες του DNA των κυττάρων του δέρματος που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία αποτελεί το βασικό παράγοντα που ενεργοποιεί την υπερβολική παραγωγή μελανίνης.
  • Μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Αποτελώντας ένα αναγκαίο συστατικό της υποστηρικτικής δομής της επιδερμίδας, η βιταμίνη C συμβάλλει στην ενίσχυση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου στο κυρίως δέρμα.
  • Αναστρέφει την υπέρχρωση. Οι έρευνες δείχνουν ότι η βιταμίνη C έχει την ικανότητα να ανακόπτει τη μεταφορά της μελανίνης (χρωστική της επιδερμίδας) μεταξύ των κυττάρων, αναστέλλοντας την τυροσινάση, το ένζυμο που ενεργοποιεί την παραγωγή μελανίνης στα μελανοκύτταρα.
  • Επιταχύνει την απολέπιση. Οι φυσικές όξινες ιδιότητες ενισχύουν την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, προάγοντας τη σύνθεση κολλαγόνου στις βαθύτερες στιβάδες, καθώς και την απομάκρυνση των κατεστραμμένων επιδερμικών κυττάρων, τα οποία είναι εμποτισμένα με μελανίνη.