Η τέχνη της ανακύκλωσης: Τα παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου» δημιουργούν.

Στις 23 Νοεμβρίου, η Kiehl’s, πιστή στη δέσμευσή της να προσφέρει στην κοινότητα που δραστηριοποιείται, υποστήριξε ένα οικολογικό εργαστηρίο τέχνης για μη προνομιούχα παιδιά του κέντρου της Αθήνας.

40 παιδιά προσχολικής ηλικίας από την «Κιβωτό του Κόσμου» είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια  καλλιτεχνική, διασκεδαστική αλλά και εκπαιδευτική ημέρα μέσα από τη δημιουργία ενθύμιων και έργων τέχνης από ανακυκλούμενα σκουπίδια, στα πλαίσια ενός εργαστηρίου που οργάνωσε η Μ.Κ.Ο. «Ελλάδα Καθαρή». Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιηθήκε εργαστήρι ανακύκλωσης χαρτιού όπου τα παιδιά κατασκεύασαν το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί. Επίσης είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μουσικά κουτιά από πλαστικά μπουκάλια και ρολά χαρτιού ενώ έφτιαξαν τις δικές τους ξεχωριστές ζωγραφιές με θέμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τέλος, κατασκεύασαν αγγελάκια από τούλι, νήμα και αλουμινόχαρτο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα αναμνηστικά δωράκια που δόθηκαν σε όλα τα παιδιά: μολύβια με φιγούρες από ζώα και κορνίζες για τις ζωγραφιές τους.

Tο εργαστήρι ΕcoArt πραγματοποιήθηκε χάρη στη δωρεά της Kiehl’s με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για αυτό τον σκοπό από τη πρωτοβουλία «Oι φίλοι της Kiehls δημιουργούν για ένα σκοπό». Η συγκεκριμένη κίνηση που είχε λάβει χώρα τον περασμένο Ιούνιο, ένωσε σχεδιαστές, καλλιτέχνες και εικαστικούς με topbloggers για να σχεδιάσουν συλλεκτικές, οικολογικές τσάντες Kiehl’s. Οι τσάντες κληρώθηκαν στο Kiehl’s στο Attica, και για κάθε μία από τις μοναδικές αυτές τσάντες, η  Kiehls πρόσφeρε €100 για το οικολογικό εργαστηρίο τέχνης. 

Ο στόχος ήταν τα παιδιά να δημιουργήσουν έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά, να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση και να το βιώσουν μέσα από έναν ευχάριστο μαθησιακό τρόπο.

Η προσπάθεια είναι να ανακαλύψουμε την ομορφιά εκεί που στην αρχή υπήρχαν μόνο απορρίμματα και τιμούμε όλα αυτά που κάποτε μας εξυπηρέτησαν, δίνοντάς τους μία δεύτερη ευκαιρία.

Έτσι λοιπόν δίνεται μια νέα διάσταση ζωής στα ήδη χρησιμοποιημένα αντικείμενα. Χαρτί, εφημερίδες, κουτάκια αναψυκτικών, πλαστικά καπάκια, πλαστικά μπουκάλια, παλιά υφάσματα, συνδυάστηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα τέχνης διακωμωδώντας την καταναλωτική μας μανία και προωθώντας την ιδέα της ανακύκλωσης.

 

www.kivotostoukosmou.org,

www.cleanupgreece.org.gr