Υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά; Κι όμως θα σας κάνει καλό

υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά

Το υαλουρονικό οξύ είναι το συστατικό που είναι υπεύθυνο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας και τη μείωση των λεπτών γραμμών. Γνωρίζατε ότι το υαλουρονικό οξύ μπορεί να σας βοηθήσει και στα μαλλιά σας; Αν δεν το έχετε εφαρμόσει μέχρι στιγμής, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Προσοχή. Ίσως δεν εμφανίζεται ως «υαλουρονικό οξύ» στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Το υαλουρονικό οξύ εμφανίζεται σε διαφορετικές μορφές. Η λιγότερο ακριβή έκδοση είναι το υαλουρονικό νάτριο, που συναντάται σε πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που συναντάται φυσικά στο σώμα, αλλά μπορεί να δημιουργηθεί και συνθετικά. Η λειτουργία του είναι να αντλεί την ενυδάτωση από τον αέρα και να συγκρατεί περίπου 1.000 φορές το βάρος του σε νερό.

υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά

Οφέλη που έχει το υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά

Για να είμαστε ξακάθαροι, το υαλουρονικό οξύ δεν είναι ενυδατικό. Ωστόσο, βοηθά στο να τραβάει την ενυδάτωση από το περιβάλλον. Δείτε παρακάτω τα οφέλη που έχει στα μαλλιά και την κεφαλή.

  1. Ενυδατώνει τα μαλλιά

Οι ιδιότητες που έχει το υαλουρονικό οξύ λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο στις ίνες των μαλλιών σε σχέση με την επιδερμίδα. Επιτρέπουν στις ίνες των μαλλιών να συγκρατούν και να «σφραγίζουν» την ενυδάτωση από τα προϊόντα μαλλιών, σύμφωνα με ειδικούς.

  1. Μειώνει το φριζάρισμα

Το υαλουρονικό οξύ «σφραγίζει» επίσης την επιδερμίδα της κεφαλής, εμποδίζοντας να εισχωρεί η ανεπιθύμητη υγρασία, που οδηγεί στο φριζάρισμα των μαλλιών.

  1. Περιποιείται τα μαλλιά

Παρά το γεγονός ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στο να «γεμίσουν» τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αυτή η ιδιότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο να δώσει όγκο στη ρίζα. Ωστόσο, χρειάζονται επιπλέον ουσίες και συστατικά για την αποκατάσταση των ταλαιπωρημένων μαλλιών.

  1. Ενυδατώνει την κεφαλή

Το υαλουρονικό οξύ όχι μόνο ωφελεί τα  τις ρίζες των μαλλιών, αλλά έχει ευεργετικές ιδιότητες και για την κεφαλή. Το υαλουρονικό οξύ «τραβά» την ενυδάτωση από το δέρμα, επιτρέποντας στο κολλαγόνο να αναπτυχθεί στην επιδερμίδα και την κεφαλή. Επιπλέον, μπορεί να μείνει η κεφαλή ενυδατωμένη και να αποφευχθεί η ξηροδερμία.

υαλουρονικό οξύ μαλλιά τζελ

 

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη

Σύμφωνα με ειδικούς, όλα τα είδη μαλλιών μπορούν να επωφεληθούν από το υαλουρονικό οξύ. Η ικανότητα που έχει το υαλουρονικό οξύ να «τραβά» την ενυδάτωση μπορεί να επωφελήσει όλα τα είδη μαλλιών να συγκρατήσουν την κατάλληλη ενυδάτωση των λιπιδίων και των πρωτεϊνών που χρειάζονται για να είναι τα μαλλιά δυνατά και να διατηρούν την ελαστικότητα τους.

Πιο συγκεκριμένα, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να επωφελήσει τα ξηρά μαλλιά, και ίσως τα πιο ταλαιπωρημένα, καθώς και τα μαλλιά που φριζάρουν. Ακόμη και τα βαμμένα μαλλιά μπορούν να λάβουν τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το υαλουρονικό οξύ.

υαλουρονικό οξύ μαλλιά σέρουμ

 

Πώς να εφαρμόσετε το υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά

  • Ως θεραπεία πριν το σαμπουάν

Πριν λούσετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν, εφαρμόστε λίγο υαλουρονικό οξύ στην κεφαλή και κάντε μασάζ με τα δάχτυλα σας με κυκλικές κινήσεις. Επικεντρωθείτε στα σημεία που εμφανίζουν το περισσότερο πρόβλημα.

  • Σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία μετά το λούσιμο, όσο τα μαλλιά είναι βρεγμένα ή νωπά. Αυτό πραγματοποιείται όχι μόνο επειδή τα μαλλιά δέχοτναι καλύτερα τα προϊόντα και τα συστατικά περιποίησης, αλλά και γιατί το νερό είναι το «κλειδί» για την καλή χρήση που έχει το υαλουρονικό οξύ. Επειδή το υαλουρονικό οξύ απορροφά το νερό, η χρήση αυτού του συστατικού σε νωπά μαλλιά μπορεί να επιταχύνει τη λειτουργία του. Το υαλυρονικό οξύ λειτουργεί καλύτερα σε υγρό περιβάλλον. Γι αυτό το λόγο φροντίστε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε υαλουρονικό οξύ, τοποθετείτε αρκετό νερό ώστε το υαλουρονικό οξύ να «δέσει» και να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα.

  • Επιλέξτε προϊόντα που έχουν υαλουρονικό οξύ

Αντί να πειραματίζεστε με ένα homemade conditioner με υαλουρονικό οξύ προτιμήστε προϊόντα που έχουν ήδη στη φόρμουλα τους υαλουρονικό οξύ. Ωστόσο θα πρέπει να προσέξετε. Πριν εφαρμόσετε αυτό το προϊόν στα μαλλιά σας, θα πρέπει να γνωρίζετε την κατάσταση των μαλλιών σας και τις ανάγκες που μπορεί να έχει. Τα προϊόντα μαλιών με υαλουρονικό οξύ μπορεί να είναι ακριβά. Δε θα θέλατε να τα σπαταλήσετε σε μαλλιά τα οποία ουσιαστικά είναι νεκρά.

Διαβάστε ακόμη:

Υαλουρονικό οξύ: Οδηγίες μετά τη θεραπεία

Υαλουρονικό στα χείλη; Μη ενέσιμο Hyaluron Pen