Σημάδια στο πρόσωπο; Ξεφορτωθείτε τα με υαλουρονικό οξύ

σημάδια στο πρόσωπο

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στη σύγχρονη περιποίηση του προσώπου. Χρησιμοποιείται από τις κρέμες προσώπου, στα serum, στα scrubs και σε πολλά άλλα. Το υαλουρονικό οξύ είναι το συστατικό που μπορεί να το βρείτε σχεδόν παντού. Τα τελευταία χρόνια, το υαλουρονικό οξύ έχει κερδίσει δημοτικότητα και ως μέσο θεραπείας για τα σημάδια στο πρόσωπο, αλλά και την ακμή. Πώς όμως μπορεί να λειτουργήσει το υαλουρονικό οξύ ως μέσο θεραπείας για τα σημάδια στο πρόσωπο; Αν έχετε σημάδια ή ουλές από ακμή συνεχίστε το διάβασμα για να δείτε πώς μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο θεραπείας.

Λειτουργεί το υαλουρονικό οξύ στα σημάδια από ακμή;

Η θεραπεία των σημαδιών από ακμή μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία. Καθώς τα σημάδια από ακμή μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά στην επιδερμίδα, η επανόρθωση τους συνήθως χρειάζεται το «γέμισμα» των ιστών κάτω από της ουλές, ώστε η επιφάνεια της επιδερμίδας να γίνει πιο ομαλή.

Μέχρι στιγμής, τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι το υαλουρονικό οξύ μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τα σημάδια της ακμής. Ωστόσο, τα αποτελέσματα που θα λάβετε μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τη θεραπεία. Είναι κάποιο προϊόν περιποίησης με υαλουρονικό οξύ ή κάποιο filler;

σημάδια στο πρόσωπο filler

 

Το υαλουρονικό οξύ ως filler για τα σημάδια στο πρόσωπο

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή fillers. Είναι ευρέως διαδεδομένο για τα αποτελέσματα του ενάντια των ρυτίδων, και άλλων σημαδιών γήρανσης. Έρευνες έχουν δείξει ότι το υαλουρονικό οξύ λειτουργεί άψογα ως filler. Λειτουργεί εξίσου καλά και ως θεραπεία στα σημάδια στο πρόσωπο Έρευνα έδειξε ότι ασθενείς με σημάδια είδαν αμέσως βελτίωση μόλις τους χορηγήθηκε ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ.

Οι παρενέργειες από το υαλουρονικό οξύ είναι περιορισμένες. Οι ασθενείς που έχουν λάβει fillers δεν βιώνουν σχεδόν καθόλου παρενέργειες, ή κάποια αντίδραση του οργανισμού.

Τοπική χρήση από υαλουρονικό οξύ για τα σημάδια στο πρόσωπο

Δυστυχώς, υπάρχουν λιγότερες ενδείξεις ότι η τοπική χρήση από υαλουρονικό οξύ λειτουργεί ως θεραπεία για τα σημάδια ακμής. Σύμφωνα με έρευνα, ασθενείς που χρησιμοποίησαν προϊόντα περιποίησης με υαλουρονικό οξύ, σε συνδυασμό με μεθόδους laser είδαν αποτελέσματα έπειτα από τρεις μήνες χρήσης, σε αντίθεση με όσους έλαβαν μόνο τη θεραπεία με laser. Πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι αυτή η έρευνα δεν έγινε με τη χρήση υαλουρονικού οξέος και μόνο. Ωστόσο, από τα αποτελέσματα διακρίνεται πως το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση πιθανών σημαδιών.

σημάδια στο πρόσωπο υαλουρονικό οξύ

 

Υαλουρονικό οξύ για τα σημάδια στο πρόσωπο από ακμή- Λειτουργεί;

Ως ενέσιμο filler, το υαλουρονικό οξύ λειτουργεί πολύ καλά ως μέσο θεραπείας για τα σημάδια της ακμής. Ένας ασθενής θα δει άμεση βελτίωση που διαρκεί για κάποιους μήνες. Αυτό βοηθά  όσους έχουν πολλά σημάδια στο πρόσωπο να έχουν μια βελτιωμένη εμφάνιση και ανεβασμένη αυτοπεποίθηση.

Αν χρησιμοποιηθεί τοπικά, είναι δύσκολο να πούμε το βαθμό που συμβάλλει στην καταπολέμηση αυτών των σημαδιών. Τα επιστημονικά δεδομένα δεν είναι ακριβή στο να πουν τον βαθμό αποτελεσματικότητας αυτής της θεραπείας. Αυτό δε σημαίνει ότι το υαλουρονικό οξύ δεν είναι αποτελεσματικό, απλά ότι δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα που να επιβεβαιώνουν τον τρόπο που λειτουργεί.

Διαβάστε ακόμη:

Υαλουρονικό οξύ: Οδηγίες μετά τη θεραπεία

Θεραπεία με υαλουρονικό οξύ ενάντια στις ρυτίδες

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.