Θεραπεία με υαλουρονικό οξύ ενάντια στις ρυτίδες

υαλουρονικό οξύ ρυτίδες

Το υαλουρονικό οξύ στην ενέσιμη του μορφή είναι ένα φυσικό filler που βοηθά στην καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης: στις ρυτίδες, την «σακουλιασμένη» επιδερμίδα και την απώλεια του όγκου. Οι ενέσεις με υαλουρονικό οξύ κάτω από την επιδερμίδα δημιουργούν όγκο στις περιοχές που συνήθως απουσιάζει: τα χείλη, τα ζυγωματικά, τα μάγουλα, στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

Βασικά στοιχεία των ενέσεων με υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι γνωστό για την ικανότητα του να συγκρατεί νερό, καθιστώντας το μια αποτελεσματική μέθοδο ενάντια στις ρυτίδες. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που βρίσκεται στους ιστούς της επιδερμίδας σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

Κατηγορίες των ρυτίδων

Οι ρυτίδες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Δυναμικές ρυτίδες

Είναι οι πιο ενοχλητικές ρυτίδες και οι πιο δύσκολες ως προς την αντιμετώπιση τους. Οι δυναμικές ρυτίδες περιλαμβάνουν αυτές που είναι γύρω από τα μάτια, το μέτωπο και πάνω από τα χείλη. Κάθε φορά που χαμογελάτε ή κάνετε άλλες εκφράσεις, εμφανίζονται ρυτίδες στην επιδερμίδα σας. Αυτού του είδους οι ρυτίδες μπορούν να θεραπευτούν με μη επεμβατικές μεθόδους.

Στατικές ρυτίδες

Οι στατικές ρυτίδες προκαλούνται από τη βαρύτητα και τη μείωση της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Η θεραπεία τους είναι γρήγορη και απλή: μπορούν να μειωθούν με ένα υλικό πλήρωσης που περιέχει υαλουρονικό οξύ.

υαλουρονικό οξύ ρυτίδες

 

Διαδικασία θεραπείας

Η θεραπεία των ρυτίδων με υαλουρονικό οξύ γίνεται έπειτα από εξέταση της επιδερμ΄διας από έναν ειδικό. Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα και τις πιθανές παρενέργειες και θα συζητηθούν και τα αιτήματα του κάθε ασθενή.

Η θεραπεία κατά των ρυτίδων διαρκεί για περίπου 30 λεπτά. Πριν από τη διαδικασία, θα προχωρήσει μια τοπική αναισθησία. Το filler θα τοποθετηθεί στην κατάλληλη περιοχή, μέσω μιας σύριγγας με πολύ λεπτή βελόνα. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να νιώσετε ένα τσίμπημα, ή μια μικρή ενόχληση. Να ξέρετε, είναι ανώδυνο. Έπειτα από τη θεραπεία, οι ασθενείς θα μπορέσουν να συνεχίσουν την καθημερινότητα τους.

Πότε εμφανίζονται αποτελέσματα και πόσο διαρκούν;

Η θεραπεία κατά των ρυτίδων με υαλουρονικό οξύ είναι μια ιατρική και αισθητική διαδικασία. Το αποτέλεσμα της είναι ορατό αμέσως μετά τη θεραπεία. Η επιδερμίδα γίνεται πιο απαλή και το πρόσωπο αναζωογονείται. Ωστόσο, τα αποτελέσματα παίρνουν περίπου 2 εβδομάδες για να είναι εντελώς ορατά.

Είναι απαραίτητο για τους ασθενείς να είναι αρκετά ενυδατωμένοι αμέσως μετά τη θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πίνουν αρκετό νερό. Τα αποτελέσματα διαρκούν συνήθως 6-12 μήνες, ωστόσο αυτό μπορεί να εξαρτηθεί από την ηλικία και το lifestyle του κάθε ασθενή. Άλλοι παράγοντες είναι η δομή της επιδερμίδας, το σημείο της θεραπείας, αλλά και το ίδιο το υλικό. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ αποδομείται σταδιακά από την επιδερμίδα. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί και να διορθωθεί αρκετές φορές.

υαλουρονικό οξύ ρυτίδες

 

Ποιες ρυτίδες μπορούν να διορθωθούν με το υαλουρονικό οξύ;

  • Οι κάθετες ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια
  • Οι κάθετες ρυτίδες πάνω από το άνω χείλος (οι ρυτίδες του καπνιστή)
  • Οι ρυτίδες ανάμεσα στις γωνίες του στόματος και τα μάγουλα
  • Οι οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο
  • Οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια
  • Οι κάθετες ρυτίδες ανάμεσα στη μύτη και στις γωνίες του στόματος
  • Οι ρυτίδες στο λαιμό

Διαβάστε ακόμη:

Κολλαγόνο για το πρόσωπο: 3+1 τρόποι να το ενισχύσετε φυσικά

Ρυτίδες στο λαιμό; Γεμίστε τες με υαλουρονικό οξύ

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.