«Είμαι έγκυος»: 4+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε

είμαι έγκυος

«Είμαι έγκυος». Αυτή είναι η φράση που θέλετε να πείτε όταν σας ρωτάνε «Τι νέα;». Αρχικά συγχαρητήρια, ειδικά αν προσπαθούσατε για αυτή την εγκυμοσύνη. Είτε είστε χαρούμενες, είτε σε κατάσταση σοκ, είτε και τα δύο, καθίστε αναπαυτικά και πάρτε μια βαθιά ανάσα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να το κρατήσετε, σας παρουσιάζουμε μερικά πράγματα που πρέπει να οργανώσετε από το πρώτο στάδιο της εγκυμοσύνης σας.

  1. Υπολογίστε την ημερομηνία γέννησης

Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε χαρτί και στυλό. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορείτε να βρείτε αυτή την ημερομηνία. Αν γνωρίζετε την ημερομηνία που θα γεννήσετε θα μπορείτε να κάνετε καλύτερη προετοιμασία για τον ερχομό του μωρού σας, και να μην αγχωθείτε για το αν θα τα προλάβετε όλα.

είμαι έγκυος τεστ

 

  1. Επιλέξτε γιατρό ή μαιευτήρα

Κατά πάσα πιθανότητα θα δείτε αρκετούς γιατρούς το επόμενο διάστημα. Είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα με τον ειδικό που θα επιλέξετε. Μόλις κάνετε την επιλογή σας, επιλέξτε να ξεκινήσετε τα στάδια της εγκυμοσύνης σας οργανώνοντας συχνά ραντεβού.

είμαι έγκυος γυναικολόγος

 

  1. Αποφασίστε πότε θα ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας

Μερικές γυναίκες αποφασίζουν να πουν στο πρώτο τρίμηνο τη φράση «είμαι έγκυος», ενώ άλλες αμέσως. Ορισμένες περιμένουν ένα διάστημα πριν το ανακοινώσουν στον εργασιακό τους χώρο για να μην έχουν διαφορετική μεταχείριση, ενώ άλλες το ανακοινώνουν αμέσως, προκειμένου να γνωρίζουν και οι συνάδελφοι και οι εργοδότες για την κατάσταση τους. Επιπλέον, σκεφτείτε με ποιον τρόπο θα κάνετε την ανακοίνωση. Θα είναι από κοντά; Θα είναι στο τηλέφωνο; Θα είναι με κάποιο κείμενο; Επιπλέον, συζητήστε το και με τον/την σύντροφο σας. Δε θα θέλατε να ανακαλύψετε ότι ενώ εσείς θέλετε να το κρατήσετε μυστικό, ο/η σύντροφος σας θα το έχει ανακοινώσει σε όσους ξέρει.

είμαι έγκυος

 

  1. Φροντίστε την υγεία σας

  • Κόψτε το κάπνισμα: Τώρα είναι η ώρα να κόψετε το κάπνισμα. Αν δεν μπορείτε να το κόψετε μόνες σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
  • Πείτε αντίο στο αλκοόλ: Το αλκόολ μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του μωρού σας. Η αποφυγή του αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι ασφαλές.
  • Κάντε διαλείμματα: Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μπορούν να σας εξαντλήσουν και να σας δημιουργούν το αίσθημα του άγχους. Γι’αυτό το λόγο είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα να χαλαρώσετε.
  • Συνεχίστε την άσκηση: Η άσκηση στην εγκυμοσύνη είναι καλή για εσάς και το μωρό σας σε περίπτωση που δώσει και ο γιατρός σας το οκ. Δε χρειάζεται να είναι στο γυμναστήριο. Μια βόλτα με κάποιον φίλο σας ή με το κατοικίδιο σας είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης.
  • Να λάβετε τις κατάλληλες βιταμίνες: Υπάρχουν ορισμένα συμπληρώματα διατροφής που είναι απαραίτητα για την εγκυμοσύνη. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας και μάθετε ποια θα χρειαστείτε να λάβετε
  • Προσέξτε με την καφεΐνη: Η καφεΐνη δεν εντοπίζεται μόνο στο τσάι και τον καφέ. Για παράδειγμα, εντοπίζεται και στην σοκολάτα. Προσπαθήστε να μην καταναλώνετε περισσότερα από 200mg καφεΐνης τη μέρα.
  1. Απολαύστε τη στιγμή

Είναι πολύ εύκολο να καταπιαστείτε με τις λεπτομέρειες, καθώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Μην ξεχνάτε όμως ότι πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω, να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε την εγκυμοσύνη της. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τη ζωή μιας γυναίκας. Γιατί να μην το απολαύσετε;

Διαβάστε ακόμη:

Κρέμα για την πρόληψη των ραγάδων; Frezyderm Prevenstria

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Οι τροφές προς αποφυγή