Ποιες τροφές βλάπτουν την επιδερμίδα μας;

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ορισμένα τρόφιμα όπως τα γαλακτοκομικά και μερικά γλυκά αποτελούν εχθρούς της ομορφιάς μας.

Κάποτε θεωρούσαμε ότι η κατανάλωση σοκολάτας ευθυνόταν για τα ενοχλητικά σπυράκια που κατέστρεφαν την όψη του προσώπου. Μπορεί η συγκεκριμένη άποψη να αποτελεί μύθο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Στάινχαρντ, οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε γαλακτοκομικά προϊόντα και τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (όπως το λευκό ψωμί, τα μπισκότα και τα ζυμαρικά) πυροδοτούν την εμφάνιση ακμής.

«Οι ορμόνες αποτελούν τον κυριότερο παράγοντα για την εκδήλωση του προβλήματος» αναφέρει η διατροφολόγος Τζένιφερ Μπάρις, επικεφαλής της μελέτης, και συνεχίζει: «Το γάλα περιέχει πολλές ορμόνες, οι οποίες μάλιστα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ακόμη και αν αυτό έχει υποστεί ειδική επεξεργασία. Η αύξηση του σακχάρου στο αίμα, αλλά και η υπερέκκριση ινσουλίνης βρίσκονται πολύ συχνά πίσω από την ακμή. Η κατανάλωση τροφίμων όπως τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη αυξάνει τις πιθανότητες να δείτε στο πρόσωπό σας τα γνωστά αντιαισθητικά σημάδια».

Ο δρ Νιλ Σουλτζ, γνωστός δερματολόγος που ζει και δραστηριοποιείται στο Μανχάταν, έχει κάνει μια λίστα με τις επικίνδυνες τροφές για την επιδερμίδα, τονίζοντας ότι η ακμή, οι σακούλες κάτω από τα μάτια, αλλά και οι ρυτίδες εμφανίζονται εφόσον τις καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες. Ποιες είναι αυτές πέρα από τις παραπάνω κατηγορίες;

Το αλάτι: Συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών και ενδέχεται να προκαλέσει πρήξιμο.
Τα θαλασσινά: Αυτό που ενοχοποιείται είναι το ιώδιο που περιέχουν.
Η ζάχαρη: Η υψηλή συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ιστούς του δέρματος όπως το κολλαγόνο.
Το αλκοόλ: Είναι φυσικό διουρητικό, ιδιαίτερα η μπίρα. Όσο περισσότερο πίνουμε, τόσο πιο πολύ αφυδατώνεται ο οργανισμός με αποτέλεσμα την εμφάνιση ή την αύξηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

 Πηγή: elle.gr