Όσο λιγότερο κοιμόμαστε τόσο περισσότερο αυξάνεται η ανάγκη μας για γλυκά!

Και σε συνδυασμό με τις αδύναμες καύσεις αποκτούμε επιπλέον κιλά!

Όσοι δεν κοιμούνται αρκετά καταλήγουν να ζητούν ακόμη περισσότερα γλυκά μιας και οι υπογλυκαιμίες αυξάνονται σημαντικά. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές, ύστερα από πείραμα που έδειξε πως όσοι κοιμούνται λίγες ώρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να φάνε κάποιο αλμυρό σνακ ή κάτι γλυκό.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 25 άτομα τα οποία έβλεπαν εικόνες από διάφορα φαγητά, φρούτα και λαχανικά, καθώς και πίτσες ή γλυκά, με την αντίδραση τους στη κάθε εικόνα να καταγράφεται. Σε πρώτη φάση οι εθελοντές είχαν κοιμηθεί τέσσερις ώρες για πέντε συνεχόμενες νύχτες, ενώ στη δεύτερη φάση του πειράματος είχαν κοιμηθεί εννιά ώρες.

Στη πρώτη περίπτωση οι εθελοντές έδειχναν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα γλυκά και στα αλμυρά φαγητά, με τον εγκέφαλο να δίνει τα ανάλογα ερεθίσματα, απ’ ότι όταν είχαν κοιμηθεί πλήρως. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως η έλλειψη ύπνου αυξάνει την επιθυμία μας για γλυκά. Κάτι άλλο που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως όσο λιγότερο κοιμάται ένας οργανισμός τόσο λιγότερες καύσεις τείνει να κάνει μιας και καίμε αρκετό λίπος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τέλος, οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε από τα γλυκά, καταλήγουν μάλλον να γίνονται λίπος- οπότε μήπως να προσπαθούμε να κοιμόμαστε περισσότερο;

Πηγή: queen.gr