Αντιοξειδωτικά ποτά και ροφήματα

Καθημερινή αποτοξίνωση.
Τα ποτά και ροφήματα για τα οποία θα μιλήσουμε εκτός από την ωραία γεύση προσφέρουν και τα ευεργετικά τους συστατικά που έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση.
Τα αντιοξειδωτικά συστατικά προστατεύουν το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες και ως εκ τούτου από τα πρόωρα σημάδια της γήρανσης, το διατηρούν υγιές, προστατεύουν από πολλές ασθένειες, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προσφέρουν ενέργεια.
Ποια είναι αυτά;
Το κόκκινο κρασί.
Τα σταφύλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Σύμφωνα με μελέτες κάποια αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου. Επίσης, το κόκκινο κρασί κάνει καλό και για την καρδιά. Ένα ποτήρι κρασί είναι αρκετό για να λάβει ο οργανισμός τα απαραίτητα συστατικά.
Πράσινο τσάι.
Ένα ακόμα φανταστικό ρόφημα με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Επίσης, προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις, την υψηλή χοληστερίνη, προσφέρει ενέργεια και βοηθάει στην μείωση του βάρους. 2-3 κούπες την ημέρα είναι αρκετές.
Χυμός φρούτων και λαχανικών.
Πολλά φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Πίνοντας φρέσκο χυμό φρούτων και λαχανικών καθημερινά ενισχύεται ο οργανισμός σας και προλαμβάνονται πολλές ασθένειες. Ξεκινήστε την μέρα σας με χυμό από πορτοκάλι ή μήλο ή cranberry ή ρόδι ή acai berries ή βατόμουρα ή σταφύλια και άλλα που βοηθάνε επίσης και στην μείωση των περιττών κιλών. Φτιάξτε δικά σας smoothies ή χυμούς με διάφορα λαχανικά. Επειδή η γεύση του χυμού των λαχανικών δεν είναι και πάντα ωραία μπορείτε τον ανακατέψτε με χυμό φρούτων.
Καφές.
Ο καφές είναι ένα από τα ροφήματα που προσφέρει πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να πίνετε καφέ όλη την ημέρα ή διάφορους καφέδες. 1-2 φλιτζάνια την ημέρα είναι αρκετά, χωρίς πολλή ζάχαρη και γάλα.