Carbon Laser Peel: Τι είναι και τι προσφέρει;

carbon laser peel

Το carbon laser peel είναι μια γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία που πραγματοποιείται για τη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας. Εφαρμόζεται κυρίως από όσους ταλαιπωρούνται από λιπαρή επιδερμίδα, ακμή, και μεγάλους πόρους. Αυτού του είδους η θεραπεία είναι ωφέλιμη για όσους έχουν ξεκινήσει να παρατηρούν τις επιπτώσεις της φθοράς του ήλιου στην επιδερμίδα.

Ποια είναι τα οφέλη του laser carbon peel;

Το laser carbon peel έχει ως αποτέλεσμα τη βαθιά απολέπιση της επιδερμίδας. Επιπλέον, συμβάλλει στην ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου. Η θεραπεία χρησιμοποιείται για:

 • Την ακμή
 • Τα σημάδια ακμής
 • Τους μεγάλους και «φραγμένους» πόρους
 • Το μέλασμα
 • Τα σημάδια γήρανσης από τον ήλιο
 • Λεπτές γραμμές και ρυτίδες

Το χημικό peeling χρησιμοποιείται εξίσου για τη θεραπεία αυτών των ζητημάτων. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις δύο θεραπείες:

 • Το laser carbon peel εφαρμόζει θερμότητα αντί για τη χρήση χημικών ουσιών για να πετύχει τα μέγιστα αποτελέσματα
 • Δεν απαιτείται διάστημα αποθεραπείας
 • Όσοι έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα ή κάποια πάθηση της επιδερμίδας εμφανίζουν λιγότερη ερυθρότητα και ερεθισμό σε σχέση με το χημικό peeling.

carbon laser peel τι είναι

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία;

Πριν προχωρήσετε στη θεραπεία, βεβαιωθείτε ότι θα κλείσετε ένα ραντεβού με έναν ειδικό, προκειμένου να συζητήσετε την καταλληλόλητα της θεραπείας, καθώς και την προετοιμασία που ενδεχομένως χρειαστεί. Ο γιατρός θα σας συστήσει να μη χρησιμοποιήσετε ρετινοειδή για περίπου μια εβδομάδα πριν από το laser carbon peel. Θα χρειαστεί ακόμη να φοράτε αντιηλιακό καθημερινά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.  Η θεραπεία laser carbon peel διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Τι περιλαμβάνει;

Ο γιατρός σας θα απλώσει μια στρώσει από υγρό άνθρακα στο πρόσωπο σας. Ο άνθρακας απορροφά τα έλαια, τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα από τα βαθύτερα επίπεδα των πόρων. Ο άνθρακας θα παραμείνει στην επιδερμίδα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ξηρή μορφή. Μόλις «στεγνώσει» ο άνθρακας, ο γιατρός θα σας δώσει ειδική προστασία για τα μάτια, προκειμένου να προστατευτούν από το laser. Στη συνέχεια, ο γιατρός σας θα περάσει με laser την επιδερμίδα, όπως το Nd:Yag, σε χαμηλή ενέργεια. Αυτό θα θερμάνει τον άνθρακα, «δεσμεύοντας το» στην επιδερμίδα. Το laser θερμαίνει επίσης τους ιστούς της επιδερμίδας, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και «γεμίζοντας» τις λεπτές γραμμές.

Ένας εξατμιστής καπνού που συνδέεται με το laser θα αφαιρέσει τον άνθρακα, καθώς και τους ρύπους που θα έχει συλλέξει από την επιδερμίδα. Ο γιατρός θα σας συστήνει να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα, καθώς και αντιηλιακό προσώπου έπειτα από τη θεραπεία. Το αποτέλεσμα θα είναι μια πιο φωτεινή και λαμπερή επιδερμίδα με μικρότερους πόρους. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, ίσως εμφανιστεί λίγη ερυθρότητα στην επιδερμίδα, η οποία θα υποχωρήσει έπειτα από λίγη ώρα.

carbon laser peel θεραπεία

Ποια είναι η φροντίδα έπειτα από το laser carbon peel;

Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να κάνετε και κάποια που θα πρέπει να αποφύγετε έπειτα από τη θεραπεία. Ανάμεσα σε αυτά είναι:

 • Περιποιηθείτε απαλά την επιδερμίδα σας έπειτα από τη θεραπεία. Μην παραβλέπετε την ενυδάτωση.
 • Είναι φυσιολογικό να βιώσετε κάποια ξηρότητα τις πρώτες μέρες
 • Να χρησιμοποιείτε καθημερινά αντιηλιακό προσώπου, με SPF τουλάχιστον 30
 • Μη χρησιμοποιήσετε προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη, τουλάχιστον για 5 μέρες έπειτα από τη θεραπεία
 • Μην κάνετε απολέπιση για τουλάχιστον μια εβδομάδα
 • Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση της ακμής, προκειμένου να διατηρήσετε τα καλύτερα αποτελέσματα

Ποια είναι τα αποτελέσματα έπειτα από το laser carbon peel;

Το laser carbon peel είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην βελτίωση της όψης της λιπαρής επιδερμίδας και των μεγάλων πόρων. Οι ασθενείς με ζητήματα ακμής ή σημάδια ακμής μπορεί να χρειαστούν αρκετές θεραπείες πριν δουν αποτελέσματα. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες θα είναι ορατά μειωμένες έπειτα από μια ή περισσότερες συνεδρίες.

Όπως συμβαίνει και στα χημικά peeling, τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα. Ίσως χρειαστεί η επανάληψη των συνεδριών για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα. Η επανάληψη των συνεδριών συστήνεται περίπου σε διάστημα τριών εβδομάδων. Αυτό το χρονικό διάστημα επιτρέπει στην αναγέννηση του κολλαγόνου ανάμεσα στις συνεδρίες.

Σημείωση: Η κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική. Ένας ειδικός θα μπορεί να σας πει με ακρίβεια πόσες θεραπείες θα πρέπει να πραγματοποιήσετε για να δείτε αποτελέσματα, καθώς και το διάστημα που θα πρέπει να πραγματοποιούνται με βάση την κατάσταση της επιδερμίδας σας.

Διαβάστε ακόμη:

Μεσοθεραπεία PRP: Πώς λειτουργεί;

3D Cryolipolysis: Τι είναι και τι προσφέρει;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.