Υαλουρονικό στη μύτη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

υαλουρονικό μύτη

Εκτός από τη μέθοδο θεραπείας με το υαλουρονικό οξύ στη μύτη, ίσως έχετε ακούσει για τον όρο μη επεμβατική ρινοπλαστική με τα παρατσούκια «υγρή πλαστική στη μύτη», ή «πλαστική στη μύτη των 15 λεπτών». Η μη επεμβατική ρινοπλαστική είναι μια θεραπεία με filler που αλλάζει το σχήμα της μύτης για περίπου 6 μήνες.

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για όσους θέλουν να εξομαλύνουν πιθανούς τραυματισμούς στη μύτη, ή να της δώσουν μια λιγότερο αγκυλωτή όψη. Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για όσους δεν είναι ακόμη έτοιμοι για μια μόνιμη λύση, ή ανησυχούν για τους κινδύνους και τον χρόνο επούλωσης που χρειάζεται η κλασσική ρινοπλαστική.

Πώς λειτουργεί;

Η μη χειρουργική ρινοπλαστική, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, χρησιμοποιεί fillers για να αλλάξει το σχήμα της μύτης. Ένα συστατικό, με τη μορφή gel, συνήθως υαλουρονικό οξύ, εισέρχεται κάτω από την επιδερμίδα στις περιοχές στη μύτη που θα επιθυμούσατε να δημιουργήσετε πιο ομοιόμορφες γραμμές. Μερικές φορές χρησιμοποιείται και το Botox.

Τα συστατικά του filler εγκαθίσταται εκεί που έχουν τοποθετηθεί με τη σύριγγα στις βαθύτερες στρώσεις της επιδερμίδας και διατηρούν το σχήμα τους. Αυτό μπορεί να αλλάξει την όψη της μύτης για διάστημα από 4 μήνες έως και 3 χρόνια. Βέβαια, η διάρκεια εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως η επιδερμίδα, τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά και τα συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν.

υαλουρονικό μύτη ενέσιμο

 

Πώς είναι η διαδικασία;

Η διαδικασία για την υγρή ρινοπλαστική, ή το λεγόμενο «υαλουρονικό στη μύτη» είναι σχετικά απλό, ειδικά αν το συγκρίνετε με την χειρουργική ρινοπλαστική.

Έπειτα από συζήτηση με έναν ειδικό σχετικά με τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα ξαπλώσετε, με το πρόσωπο σας να έχει μια κλίση. Ίσως χρειαστεί μια τοπική αναισθησία στη μύτη και τη γύρω περιοχή, προκειμένου να μη νιώσετε κάποιο πόνο από την βελόνα.

Μόλις δράσει η αναισθησία, ο γιατρός θα τοποθετήσει τα filler, ή το υαλουρονικό οξύ στην περιοχή γύρω από τη μύτη σας και ίσως στη «γέφυρα» της μύτης. Ίσως νιώσετε ένα μικρό τσίμπημα ή λίγη πίεση, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του υλικού.

Η όλη διαδικασία διαρκεί από 15 έως 45 λεπτά.

Περιοχές που χρησιμοποιείται

Η μη χειρουργική ρινοπλαστική στοχεύει στη γέφυρα, την άκρη και το πλάι της μύτης. Τα fillers μπορούν να τοποθετηθούν γύρω από οποιοδήποτε σημείο της μύτης για να αλλάξουν το σχήμα της.

Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται αν θέλετε να:

  • Εξομαλύνετε μικρά χτυπήματα στη μύτη σας
  • Θέλετε να κάνετε την άκρη της μύτης σας πιο εμφανή
  • Προσθέσετε όγκο στη μύτη σας
  • Σηκώσετε την άκρη της μύτης σας

Επιπλέον, αν έχετε κάποιο χτύπημα ή βαθούλωμα στη γέφυρα της μύτης σας, το υαλουρονικό οξύ στη μύτη μπορεί να το καλύψει και να εξομαλύνει το προφίλ της μύτης σας.

Προσοχή

Η υγρή ρινοπλαστική δε θα μπορέσει να σας δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα αν θέλετε η μύτη σας να δείχνει μικρότερη ή αν προσπαθείτε να εξομαλύνετε τα πιο έντονα χτυπήματα.

υαλουρονικό οξύ ενέσιμο μύτη

 

Τι να περιμένετε μετά τη θεραπεία

Έπειτα από την υγρή ρινοπλαστική, μπορεί να βιώσετε πόνο, πρήξιμο και κοκκίνισμα στα σημεία που έχει τοποθετηθεί η σύριγγα. Μέσα σε μια ή δύο ώρες, η ένεση θα πρέπει να ξεκινήσει να δρα. Το κοκκίνισμα θα αρχίσει να υποχωρεί, και θα μπορέσετε να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πάρτε μαζί σας μια παγωμένη κομπρέσα να χρησιμοποιήσετε μετά το ραντεβού σας. Ρωτήστε τον γιατρό σας αν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε, προκειμένου να μειώσετε το κοκκίνισμα και την φλεγμονή.

Τα αποτελέσματα θα είναι εντελώς ορατά έπειτα από μια ή δυο εβδομάδες. Πιθανό κοκκίνισμα ή μελάνιασμα της περιοχής θα έχει υποχωρήσει πλήρως μέχρι τότε.

Έως τώρα, οι οπαδοί της υγρής ρινοπλαστικής, αγαπούν το γεγονός ότι δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου χρόνος ανάρρωσης. Οι περισσότεροι επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες την ίδια μέρα.

Τα περισσότερα συστατικά των fillers, αλλά και το υαλουρονικό οξύ στη μύτη, διαλύονται στην επιδερμίδα μέσα σε 6 μήνες. Μερικά συστατικά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μπορούν να αντέξουν έως και 3 χρόνια. Όπως και να έχει, τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα.

Διαβάστε ακόμη:

Υαλουρονικό οξύ στα χείλη: Τι περιλαμβάνει;

Υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο: H ενέσιμη έκδοση