Εξανθήματα στο στήθος: 3+1 συμβουλές ανακούφισης

exanthimata-sto-sththos

Τα εξανθήματα στο στήθος, όπως και η ακμή, προκαλούνται όταν φράζουν οι πόροι της επιδερμίδας. Τα νεκρά κύτταρα μπορεί να «παγιδευτούν» στους πόρους. Η παρουσία ελαίων, μικροβίων και βακτηρίων, μπορούν να κάνουν την εμφάνιση της ακμής χειρότερη.

Είναι συχνό για το περιττό φυσικό έλαιο και τα βακτήρια να παγιδευτούν στο πρόσωπο. Αυτό μπορεί να συμβεί και στο υπόλοιπο σώμα, συμπεριλαμβανομένου και του στήθους. Έτσι, εμφανίζονται τα περίφημα εξανθήματα στο στήθος. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε γονιδιακούς παράγοντες, κακή διατροφή, άγχος, ορμονικές διαταραχές, φαρμακευτική αγωγή,  κακή υγιεινή έπειτα από γυμναστική, στενά ρούχα, προϊόντα περιποίησης. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για να απαλλαγείτε εύκολα από τα εξανθήματα στο στήθος.

 1. Καλή υγιεινή έπειτα από γυμναστική

Η καλή υγιεινή έπειτα από γυμναστική περιλαμβάνει:

 • Να φοράτε καθαρά ρούχα
 • Να χρησιμοποιείτε μια καθαρή πετσέτα που θα σκουπίζεστε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής
 • Να κάνετε αμέσως ντους έπειτα από την άσκηση
 • Να μη μοιράζεστε εξοπλισμό αν είναι εφικτό
 • Να καθαρίζετε τον εξοπλισμό για να σκοτώσετε τα βακτήρια
 • Να αφαιρείτε το μακιγιάζ πριν την γυμναστική
 • Να χρησιμοποιείτε ένα oil-free αντιηλιακό

εξανθήματα στο στήθος ρούχα

 

 1. Αφαιρέστε από τη διατροφή σας τρόφιμα που προκαλούν ακμή

Κρατήστε σημειώσεις σχετικά με τα τρόφιμα που τρώτε και πότε εμφανίσατε εξανθήματα και σε ποια σημεία του σώματος. Αυτό θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε αν σας επηρεάζουν ορισμένες τροφές.

Περιορίστε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και τροφίμων με κορεσμένα λιπαρά. Για παν ενδεχόμενο, συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο.

 1. Φορέστε ανάλαφρα ρούχα

Μπορείτε να περιορίσετε την εμφάνιση εξανθημάτων στο στήθος αν επιλέξετε πιο ανάλαφρα ρούχα, που θα αφήνουν το σώμα σας να αναπνέει. Προτιμήστε βαμβακερά υφάσματα. Να πλένετε συχνά τις μπλούζες και τα σουτιέν σας.

εξανθήματα στο στήθος διπλωμένα ρούχα

 

 1. Χρησιμοποιήστε κρέμες και λοσιόν που δε φράζουν τους πόρους

Αν έχετε τάσεις ακμής καλό είναι να επιλέξετε προϊόντα που δε θα φράζουν τους πόρους. Αναζητήστε για λοσιόν σώματος, αντιηλιακό και άλλου είδους καλλυντικά τα οποία είναι oil-free. Επιλέξτε προϊόντα για ακνεϊκές επιδερμίδες, ή  επιδερμίδες με τάσεις ακμής.

Προσοχή

Αν δείτε ότι τα συμπτώματα επιμένουν, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Διαβάστε ακόμη:

Ακμή στην πλάτη: 4+1 τρόποι αντιμετώπισης

Φυσική ομορφιά: No makeup, no problem