3+1 ιδιότητες που έχει το υαλουρονικό οξύ στο σώμα

υαλουρονικό οξύ στο σώμα

Υπάρχει μεγάλη πληροφόρηση για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο. Τι μπορεί να προσφέρει το υαλουρονικό οξύ στο σώμα; Όσο περνούν τα χρόνια, το υαλουρονικό οξύ στον οργανισμό αρχίζει να μειώνεται, γι’αυτό μπορεί να χρειαστεί η ήψη του ως συμπλήρωμα. Τι ιδιότητες έχει στο σώμα πέρα από την ενυδάτωση;

  1. Συμβάλλει στη θεραπεία των τραυμάτων

Το υαλουρονικό οξύ βοηθά την επιδερμίδα να παραμείνει ενυδατωμένη και βοηθά στη διαδικασία αναγέννησης των οστών που εμπλέκεται στη θεραπεία των τραυμάτων. Έρευνα έδειξε πως η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος στην επιδερμίδα για τη θεραπεία των τραυμάτων μπορεί να βοηθήσει στην φλεγμονή και στη ρύθμιση της επαναφοράς των ιστών.

  1. Ανακουφίζει από τους πόνους των αρθρώσεων

Σε έναν άνθρωπο μπορούν να του χορηγηθούν ενέσεις στις αρθρώσεις για τη λίπανση τους. Έρευνα διενεργήθηκε σε άτομα που λάμβαναν διαφορετική αγωγή κατά της οστεοαρθρίτιδας που βιώνουν πόνο στις αρθρώσεις και φλεγμονή. Η έρευνα έδειξε ότι ο συνδυασμός υαλουρονικού οξέος με φαρμακευτική αγωγή για αυτή την ασθένεια, μπορεί να αυξήσει το πόσο αποτελεσματικά λειτουργούν αυτές οι θεραπείες.

υαλουρονικό οξύ gel σώμα

 

  1. Καταπολεμά ασθένεια των ούλων

Έρευνα έχει δείξει ότι αν το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιηθεί τοπικά στο σώμα μπορεί να έχει έναν καθοριστικό ρόλο στη μετεγχειρητική φροντίδα όσων υποβάλλονται σε οδοντιατρικές θεραπείες.  Μπορεί ακόμη και να έχει θετικά αποτελέσματα σε όσους έχουν προβλήματα με τα ούλα και το στόμα.

  1. Συμβάλλει κατά της κολπικής ξηρότητας

Η κολπική ξηρότητα εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες που βρίσκονται στην φάση της εμμηνόπαυσης. Επιπλέον, μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής μιας γυναίκας. Σύμφωνα με μια μελέτη, ο συνδυασμός μιας κρέμας με υαλουρονικό οξύ και μια κρέμα οιστρογόνων μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της κολπικής ξηρότητας.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε υαλουρονικό οξύ καθημερινά;

Συνήθως, η χρήση προϊόντων με υαλουρονικό οξύ μπορεί να γίνει περίπου 1-2 φορές τη μέρα. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να διαβάζετε τις οδηγίες, καθώς τα προϊόντα ποικίλλουν μεταξύ τους. Σε περίπτωση αμφιβολίες, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμη:

Υαλουρονικό οξύ: Τι παρενέργειες έχει;

Υαλουρονικό οξύ στα μάτια: Αντίο μαύροι κύκλοι