Υαλουρονικό οξύ: Το μυστικό ενάντια στην αλλαγή στο πρόσωπο

υαλουρονικό πρόσωπο γυναίκα

Μπορεί το υαλουρονικό οξύ να συμβάλλει στο σχήμα που έχει το πρόσωπο; Καθώς η φύση της επιδερμίδας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, το V σχήμα του προσώπου θα γίνει πιο «πλαδαρό» και θα πάρει τη μορφή «U». Γι’ αυτό το λόγο, το υαλουρονικό οξύ λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκαθιστά τη νεανικότητα. Θεωρείται μια καινοτομία από αυτούς που θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα εμφάνισης των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών στο μέτωπο, τις γραμμές στο ρουθούνι και τα μάγουλα. Επιπλέον, συμβάλει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, επαναφέροντας την νεανική της όψη.

Η ηλικία αλλάζει, το ίδιο και η επιδερμίδα

Η υγεία της επιδερμίδας δε διαφέρει από αυτή του σώματος. Με την πάροδο του χρόνου, μειώνεται σταδιακά και αυτή. Πιο συγκεκριμένα, η επιδερμίδα στο πρόσωπο, σταδιακά χάνει τα απαραίτητα συστατικά της όπως το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ. Η επιδερμίδα που έδειχνε δυνατή, σφιχτή και ενυδατωμένη βιώνει εμφανείς αλλαγές που οδηγούν σε μια αδύναμη, ξηρή και «σακουλιασμένη» επιδερμίδα με βαθιές ρυτίδες. Επιπλέον, αυτές οι αλλαγές έχουν συνέπειες στην πυκνότητα των κυττάρων όλου του προσώπου.

υαλουρονικό πρόσωπο filler

 

Η πυκνότητα των κυττάρων είναι ακόμη ένας παράγοντας που διατηρεί το σχήμα του προσώπου. Όταν όμως τα κύτταρα κάτω από την επιδερμίδα αρχίζουν και εξασθενούν, δεν υπάρχει η ίδια πυκνότητα σε όλα τα σημεία του προσώπου. Παραδείγματα αποτελούν τα σημεία κάτω από τα μάγουλα, τις σακούλες των ματιών και τα ζυγωματικά. Από την άλλη, η απώλεια λίπους εμφανίζεται γύρω από τα μάτια, το μέτωπο και το πιγούνι. Πιο συνοπτικά, το σχήμα και η εμφάνιση του προσώπου αλλάζει, εξαιτίας και άλλων παραγόντων, όπως της βαρύτητας και της μείωσης της μάζας των οστών. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για την επιδιόρθωση αυτού του ζητήματος της επιδερμίδας στο πρόσωπο.

 Αποκατάσταση του σχήματος V με υαλουρονικό οξύ

Πέρα από την ικανότητα του να μειώνει τις ρυτίδες, το υαλουρονικό οξύ «γεμίζει» επίσης την επιδερμίδα για να αναπροσαρμόσει το πρόσωπο με μια απλή μέθοδο. Το υαλουρονικό οξύ τοποθετείται σε διαφορετικά σημεία κοντά στα κόκκαλα, προκειμένου να «βοηθήσει» τον σκελετό με το πρόβλημα της απώλειας του λίπους των οστών. Ο στόχος; Η σύσφιξη της επιδερμίδας του προσώπου. Το πρόσωπο από το U σχήμα που είχε επανέρχεται στο V σχήμα.

υαλουρονικό filler πρόσωπο

 

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για το υαλουρονικό οξύ

  • Είναι ασφαλές, ενώ σπάνια εμφανίζονται παρενέργειες
  • Έχει μεγάλα ποσοστά αποτελεσματικότητας
  • Η επανάληψη της θεραπείας προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα
  • Δεν είναι μόνιμο. Συνήθως διαρκεί 6-12 μήνες
  • Δεν είναι τοξικό, ούτε περιέχει συστατικά που μπορεί να είναι τοξικά για τον οργανισμό
  • Δε θα πρέπει να μετακινηθεί. Θα πρέπει να παραμείνει εκεί που έχει εγχυθεί.
  • Είναι συμβατό στον οργανισμό. Δεν προκαλεί αλλεργίες

Διαβάστε ακόμη:

Υαλουρονικό οξύ στα μαλλιά; Κι όμως θα σας κάνει καλό

Υαλουρονικό οξύ: Απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στο μεσόφρυο