Πόροι στο πρόσωπο: 3+1 tips για να τους μειώσετε

μεγάλοι πόροι

Οι πόροι στο πρόσωπο αποτελούν μια δομική στοιβάδα της επιδερμίδας. Αυτό σημαίνει πως είτε τους αγαπάτε, είτε τους μισείτε θα είναι πάντα εκεί. Επομένως, μην πιστεύετε τα προϊόντα που υπόσχονται την εξάλειψη των πόρων σας. Αντιθέτως, αφιερώστε χρόνο σε όσα μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την εμφάνιση τους.

Το μέγεθος των πόρων είναι γενετικά καθορισμένο. Συνεπώς, έχουν ένα σταθερό μέγεθος που δεν πρόκειται να αλλάξει. Αυτό που μπορείτε όμως να κάνετε είναι να τους καθαρίσετε, να τους «ξεβουλώσετε» και γενικά να μειώσετε τον βαθμό που θα είναι ορατοί όσο γίνεται λιγότερο. Πώς όμως θα μειώσετε την εμφάνιση των πόρων σας;

  1. Επενδύστε σε κάποιο οξύ

Μπορεί η ιδέα της τοποθέτησης οξέος στο πρόσωπο σας φαίνεται τρομακτική, αλλά τα προϊόντα που άλφα υδροξύ και βήτα υδροξύ καταφέρνουν να καθαρίσουν τους πόρους. Το άλφα και το βήτα υφροξύ διαλύουν τη σύνδεση ανάμεσα στα κύτταρα και την επιφάνεια της επιδερμίδας, «ξεβουλώνοντας» τους όρους. Ενώ και τα δύο οξέα κάνουν απολέπιση, το άλφρα υδροξύ λειτουργεί στην επιφάνεια της επιδερμίδας, δίνοντας της λάμψη. Το βήτα υδροξύ διεισδύει στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα που μπορούν να βουλώσουν τους πόρους.

μεγάλοι πόροι οξέα

 

  1. Προσθέστε ρετινοειδή στη ρουτίνα σας

Το κολλαγόνο συμβάλλει στην καλή κατάσταση της επιδερμίδας. Επιπλέον, η επιδερμίδα που έχει αρκετό κολλαγόνο εμφανίζει λιγότερους κύκλους κάτω από τα μάτια και λιγότερο ορατούς πόρους. Τα ρετινοειδή έχουν την ικανότητα τα ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την παραγωγή ελαίων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής ελαίων, τη μείωση της εμφάνισης ακμής και της σύσφιξης των πόρων.

  1. Χρήση αντιηλιακού

Είναι σημαντικό να φροντίζετε την επιδερμίδα σας όσο είστε στον ήλιο. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να την ξηράνει. Οι πόροι στο πρόσωπο θα αρχίσουν να φαίνονται μεγαλύτεροι. Για αυτόν, αλλά και για άλλους λόγους η χρήση του αντιηλιακού είναι απαραίτητη.

μεγάλοι πόροι αντιηλιακό

  1. Θεραπεία με χημικό peeling

Όλοι αγαπάμε τις σπιτικές θεραπείες, αλλά καμιά φορά η επίσκεψη σε έναν ειδικό είναι απαραίτητη. Ένα χημικό peeling θα μειώσει την εμφάνιση των πόρων, αλλά θα βοηθήσει και στην ενίσχυση της δομής της επιδερμίδας. Επιπλέον, η ένταση που θα έχει το χημικό peeling εξαρτάται από τον τύπο τις επιδερμίδας, τους στόχους που έχετε, αλλά και τον διαθέσιμο χρόνο ανάρρωσης.

Διαβάστε ακόμη:

Ξηρά χέρια: 4+1 tips αντιμετώπισης τον χειμώνα

Skinimalism: Τι είναι και γιατί αποτελεί την νέα τάση του skincare;