Μπορούν να ασκούνται οι γυναίκες, που θηλάζουν;

Ένα ερώτημα που συχνά γίνεται προς τους γιατρούς είναι το αν οι μητέρες, που θηλάζουν, μπορούν τελικά να γυμνάζονται και το κατά πόσον η άσκηση επιδράει στην παραγωγή γάλακτος.

Ένα ερώτημα που συχνά γίνεται προς τους γιατρούς είναι το αν οι μητέρες που θηλάζουν μπορούν τελικά να γυμνάζονται και το κατά πόσον η άσκηση επιδράει στην παραγωγή γάλακτος.

Η πλειοψηφία των μελετών έχει δείξει ότι δεν υπάρχει διαφορά στον όγκο και τη σύνθεση του μητρικού γάλακτος και αυτό πρέπει να δεχτούμε.

Επίσης, σχετικά με το αν αυξάνεται τελικά το γαλακτικό οξύ μετά τη γυμναστική, η απάντηση είναι ίδια, μια και οι έρευνες δεν έχουν δείξει κάποια αισθητή αύξηση του γαλακτικού οξέος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν ασκείστε εξαντλητικά, τότε είναι πιθανόν να αυξηθούν τα επίπεδα γαλακτικού οξέος στο μητρικό γάλα.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν, το γαλακτικό οξύ θα παραμείνει στον οργανισμό σας για περίπου 90 λεπτά από την ώρα που ολοκληρώνεται το προγραμμά σας.

Ακόμα και αυτό όμως δεν πρέπει να σας ανησυχεί, καθώς δεν υπάρχουν γνωστοί κίνδυνοι ή επιβλαβείς συνέπειες της κατανάλωσης γαλακτικού οξέος στα μωρά.

mother.gr