Θηλασμός διδύμων: Tips για να είναι εύκολος

θηλασμός διδύμων συμβουλές

Θηλασμός διδύμων: Πώς μπορεί να γίνει εύκολος; Αν αποφασίσατε να θηλάσετε τα δίδυμα μωρά σας συγχαρητήρια. Ο θηλασμός έχει πολλά οφέλη για εσάς και τα μωρά σας. Ωστόσο, ο θηλασμός περισσότερων από ένα μωρών μπορεί να είναι μια πρόκληση. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικά tips για να γίνει η διαδικασία πιο εύκολη.

Ποια είναι τα οφέλη τόσο για τα μωρά, όσο και για τη μητέρα;

Το μητρικό γάλα περιέχει την κατάλληλη ισορροπία θρεπτικών συστατικών για τα μωρά σας, αλλά και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο στην πέψη σε σχέση με την φόρμουλα. Αν τα μωρά σας δε θηλάζουν απευθείας από το στήθος σας στην αρχή, μπορείτε να δώσετε μητρικό γάλα στα μωρά σας μέσα από μπουκάλι και θήλαστρο.

Πέρα όμως από την υγεία του μωρού σας, το μητρικό γάλα έχει οφέλη και για εσάς. Είναι μια πιο οικονομική επιλογή, ενώ κατά τη διάρκεια του θηλασμού χάνετε βάρος. Το καλύτερο; Δένεστε με τα μωρά σας.

θηλασμός διδύμων

Θηλασμός διδύμων: Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα;

Την πρώτη περίοδο του θηλασμού, οι ειδικοί προτείνουν να ταΐζετε το κάθε μωρό ξεχωριστά. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε πόσο καλά το κάθε μωρό αντλεί γάλα από το στήθος σας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε πιθανά ζητήματα.

Παρακολουθήστε σε 24ωρη βάση πόση διάρκεια και πόσο συχνά θηλάζει κάθε μωρό, καθώς και πόσο υγρές και γεμάτες είναι οι πάνες κάθε μωρού. Το ίδιο ισχύει και για τα μωρά που θα πίνουν γάλα από μπουκάλι.

Μόλις εξοικειωθείτε με τον θηλασμό του κάθε μωρού, η μέθοδος που θα ακολουθείτε στο εξής θα εξαρτηθεί από εσάς και τα μωρά σας. Ορισμένες μητέρες πιστεύουν ότι ο ταυτόχρονος θηλασμός των διδύμων μωρών λειτουργεί αποτελεσματικά και εξοικονομεί χρόνο. Άλλες προτιμούν να θηλάζουν κάθε μωρό ξεχωριστά.

Παρομοίως, ορισμένα μωρά έχουν κι εκείνα προτιμήσεις για τα γούστα τους. Η δοκιμή διαφορετικών μεθόδων και προσεγγίσεων είναι η καλύτερη λύση. Για παράδειγμα, μπορείτε να θηλάσετε μια μέρα τα μωρά σας ξεχωριστά και τις επόμενες δύο ταυτόχρονα. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα σε εσάς.

Διαβάστε ακόμη:

Σύστημα Μοντεσσόρι: Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Γυμναστική μετά από καισαρική: Πότε να ξεκινήσετε;