Γυμναστική μετά από καισαρική: Πότε να ξεκινήσετε;

γυμναστική μετά από καισαρική

Πότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη γυμναστική μετά από καισαρική; Το μωρό σας έχει έρθει στον κόσμο και έχετε περάσει τις πρώτες εβδομάδες σας να δένεστε με αυτό. Μόλις ωστόσο ξεκινήσετε να επανέρχεστε στην καθημερινότητα σας, ένα από αυτά που μπορεί να αρχίσετε να σκέφτεστε είναι η επιστροφή και στην γυμναστική. Πότε είναι όμως ασφαλής αυτή η επιστροφή;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πιο περίπλοκη αν έχετε προχωρήσει σε καισαρική τομή. Ενώ καισαρικές τομές πραγματοποιούνται κάθε μέρα, μετρούν ως μια μεγάλη επέμβαση. Και τα χειρουργικά τραύματα χρειάζονται χρόνο για να αναρρώσουν.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε τη γυμναστική μετά από καισαρική. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να δείξετε υπομονή σχετικά με το διάστημα που θα πρέπει να περιμένετε, καθώς και τις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε.

γυμναστική μετά από καισαρική πότε

Πότε μπορείτε να επιστρέψετε στην γυμναστική μετά από καισαρική τομή;

Αν θέλετε να επιστρέψετε στην άσκηση, θα πρέπει να περιμένετε περίπου 6-8 εβδομάδες και να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας πριν επιστρέψετε στα επίπεδα της άσκησης πριν την εγκυμοσύνη. Αν δεν ήσασταν αρκετά δραστήριες πριν την εγκυμοσύνη, είναι μια καλή περίοδος να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε. Προσπαθήστε να ανεβάσετε τον ρυθμό σταδιακά, και σταματήστε αν έχετε πόνους.

Μόλις αναρρώσετε από την καισαρική τομή και δεν έχετε πόνους, είναι συνήθως ασφαλές να ξεκινήσετε με αρκετά ήπιες ασκήσεις. Μερικές από αυτές είναι το χαλαρό περπάτημα, η γιόγκα.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας σχετικά με το πότε μπορείτε να επιστρέψετε τόσο σε πιο ήπια, όσο και σε πιο έντονα προγράμματα γυμναστικής. Οι ορμόνες μπορεί να επηρεάσουν το σώμα και τις αρθρώσεις σας. Επομένως, ξεκινήστε με ήπιες ασκήσεις.

Με πληροφορίες από: tommys.org, thebump.com

Διαβάστε ακόμη:

Δώρα για μωρά: 3+1 ιδέες

Μητρικός θηλασμός: 4+1 οφέλη